Volgende bemanning naar ISS zijn vier radioamateurs

vier zendamateurs naar ISSVier radioamateurs gaan aan boord van een commerciële vlucht naar het internationale ruimtestation (ISS). Dit dankzij Amateur Radio on the International Space Station (ARISS). Het gaat om Raja Chari, KI5LIU; Tom Marshburn, KE5HOC; Kayla Barron, KI5LAL, en Matthias Maurer, KI5KFH. De beoogde lanceerdatum is niet eerder dan 31 oktober, vanaf het Kennedy Space Center in Florida.

 

Derde SpaceX Crew Dragon voor NASA

De lancering zal de derde SpaceX Crew Dragon ruimtevaartuig en Falcon 9 raket lancering combinatie markeren als onderdeel van NASA’s Commercial Crew Program, dat zorgt voor betrouwbaar en betaalbaar vervoer van en naar het ISS. De bemanning is gepland voor een langdurig verblijf aan boord van het laboratorium, wonen en werken als onderdeel van wat naar verwachting een zevenkoppige bemanning zal zijn.

De lancering zal de eerste ruimtevlucht zijn voor Chari, Barron en Maurer, en de derde voor Marshburn. De bemanning zal een wetenschappelijke missie van zes maanden voltooien aan boord van het microzwaartekrachtlaboratorium in een lage baan om de aarde.

Crew-3

NASA’s SpaceX Crew-3 zal de derde bemanningsrotatiemissie zijn met astronauten op een Amerikaanse raket en ruimtevaartuig van de VS naar het ruimtestation en de vierde vlucht met astronauten, inclusief de Demo-2 testvlucht in 2020, de Crew-1 missie in 2020-21, en de lopende Crew-2 vlucht als onderdeel van de Expeditie 65 bemanning.

Overlap met Crew-2

Crew-3-astronauten zijn van plan om op het station aan te komen om te overlappen met NASA-astronauten Shane Kimbrough, KE5HOD, en Megan McArthur; Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) Astronaut Akihiko Hoshide, KE5DNI, en ESA-astronaut Thomas Pesquet, KG5FYG, die naar het station vloog als onderdeel van de SpaceX Crew-2-missie van het agentschap in april 2021.

Crew-4 in april 2022

De missieteams hebben een streefdatum van niet eerder dan 15 april 2022 voor de lancering van NASA’s SpaceX Crew-4 missie. Ook dit is een een wetenschappelijke missie van 6 maanden naar het ruimtestation. “NASA’s Commercial Crew Program werkt samen met de industrie. Deze publiek-private samenwerking biedt veilig, betrouwbaar en kosteneffectief vervoer naar het ISS. Daardoor is extra onderzoekstijd mogelijk. Ook de kans op ontdekkingen aan boord van de menselijke proeftuin voor exploratie neemt toe,” aldus NASA. “Het ruimtestation blijft de springplank naar ruimteverkenning, inclusief toekomstige missies naar de maan en Mars.”

Voor informatie over de lancering en meer informatie over de missie, bezoek de NASA website.

Bron: ARRL