4Y1A Internationale Dag van de Burgerluchtvaart

4Y1AVoor de Internationale Dag van de Burgerluchtvaart zijn de leden van de United Nations Amateur Radio DX Contest Club (4U1A) actief met roepletters 4Y1A.

Activiteit op alle HF/VHF-banden CW, SSB en Digimodes.  Tussen 7 en 14 december 2021.

QSL via UA3DX Club Log OQRS.

VIC

Het Vienna International Centre (VIC) is ook waar het kantoor van de Verenigde Naties in Wenen (UNOV) is gevestigd. Het VN-bureau in Wenen (UNOV) is op 1 januari 1980 opgericht. Het VIC, ontworpen door de Oostenrijkse architect Johann Staber, is tussen 1973 en 1979 gebouwd.  Het ligt net ten noorden van de rivier de Donau. Het oorspronkelijke idee om in Wenen een internationale organisatie op te richten kwam van de kanselier van Oostenrijk, dr. Bruno Kreisky.

Als het derde hoofdkwartier van de Verenigde Naties na New York en Genève (en vóór Nairobi). Het vervult zowel vertegenwoordigings als verbindingsfuncties met de Verenigde Naties (Wenen), de gastregering en intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties in Wenen.

ARCDXC

De amateurradioclub van het Vienna International Centre is op 7 september 2015 officieel geregistreerd door de Vienna International Recreation Commettee (VICREC). De ARCDXC Club (4U1A) werd in juni 2017 geopend door actieve radioamateurs van het Vienna International Centre (VIC) in Oostenrijk.

4Y1A DXCC

DXCC: Oostenrijk

Zie ook de DXCC status van de 4U1A stations op de website van de ARCDXC.