VP6R DXpedition naar Pitcairn Island maakt meer dan 80000 verbindingen

VP6R Pitcairn IslandDe VP6R DXpeditie naar Pitcairn Island sloot op 1 november om 1800 UTC. Daarmee rapporteerden VP6R meer dan 80000 verbindingen. Ook vermeldden ze perfect weer voor het afbreken van de stations. Alles is inmiddels ingepakt en aan boord van de Braveheart. Dat schip brengt de expeditieleden naar Mangareva, een eiland in Frans-Polynesië. Volgens hun laatste update overleed de oudste inwoner van Pitcairn op 1 november. De dag daarna woonde het VP6R-team de begrafenis bij. De overledene werd begraven naast Tom Christian, VP6TC. Veel radioamateurs hebben aan VP6TC hun eerste Pitcairn-contact te danken.

Twee nieuwe Pitcairn radioamateurs

Gedurende hun verblijf op het eiland hielpen de teamleden twee locale radioamateurs in de lucht te komen. Dat betrof Meralda Warren, VP6MW, en Mike Warren, VP6AZ.

Logboek in LoTW

Het VP6R log met alle verbindingen vindt U in het Logbook of The World (LoTW). QSL is beschikbaar via K9CT.

“Namens het team, de ondersteuners en onze sponsors wil ik ons DX-gehoor danken voor hun interesse, support en natuurlijk de QSO’s” zegt Ralph Fedor, K0IR. Tevens dankte hij de kinderen van de Dorothy Grant Elementary School voor hun deelname aan dit grote avontuur. “Jullie hebben ons pad opgefleurd”, voegde hij er nog aan toe.

De DXpeditie rapporteerde een goede stemming, grote pileups en goede propagatie. Ze maakten vele all-time nieuwe verbindingen gedurende hun verblijf. “Wij hadden veel plezier hiermee,” zegt Fedor. “Wij hopen dat U dat ook had.”

VP6R werkte vanaf twee stations op het eiland. Ook namen ze deel aan de CQ World Wide DX Contest (SSB). Jammer genoeg moest DX-veteraan Fedor voorafgaand aan de trip naar Pitcairn afhaken vanwege gezondheidsproblemen. Hij bleef echter in zijn ondersteunende rol de expeditie begeleiden.

Expeditieschip Braveheart

Braveheart at Pitcairn

Foto: VP6R

De Braveheart, het schip waarmee deze expeditie naar Pitcairn werd gebracht is een expeditieschip, gebouwd in 1982. Het schip meet 39 meter en kan 12 passagiers vervoeren. Het heeft al menig DXpeditie in de Stille Zuidzee naar hun bestemming gebracht. Zo bracht het schip in 2018 het VP6D-team naar Duce Island. Ook dat was een gewilde DXCC entiteit.

Bron: ARRL