Vervolglezing Arduino voor de radioamateur 7 mei 2021

Vervolg lezing Arduino voor de radioamateur 7 mei 2021Op vrijdag 7 mei 2021 zal Cor PA0GTB een vervolglezing Arduino voor de radioamateur geven. Ook deze lezing zal plaatsvinden via de GotoMeeting van VERON. Maar de lezing is ook weer te zien via het YouTube-kanaal. De lezing is een vervolg op de lezing die gegevens is op 18 februari 2020, die ook terug te kijken is via het YouTube-kanaal.

Naar aanleiding van de eerste lezing Arduino voor de Radioamateur op 18 februari j.l. zijn er zoveel reacties en berichten binnengekomen, dat het eigenlijk niet uit kon blijven dat er een vervolg komt. Vele zend- en luisteramateurs zijn ook enthousiast geworden bij het zien en bekijken van de Arduino lezing en het gemak waarmee mooie projecten gebouwd kunnen worden.

Speciaal voor de beginnende Arduino knutselaar heeft Cor, PA0GTB, nu een aanvullende lezing geschreven, waarin hij nader ingaat op de hardware instellingen, de opbouw van een sketch en het gebruik van Libraries in een Arduino concept. Ook wordt nader ingegaan op het gebruik en de hardware en software instellingen voor deze handzame microcontroller en toebehoren.

Wanneer is de vervolglezing Arduino voor de radioamateur

 • Vrijdag 7 mei, start om 20.00 uur
 • Leden kunnen gebruik maken van GoToMeeting.
  GoToMeeting kan op desktop, laptop, tablet en smartphone gebruikt worden.
  Hiervoor wordt een app geïnstalleerd maar G2M is ook via Google Chrome te gebruiken.
  Dat app installeren kan vooraf maar ook vlak voor de lezing. Doe dat +/- 15 min van te voren.
  Je neemt deel door op de link in de Nieuwsbrief van april te klikken
 • Op 14 april 2021 is in de Nieuwsbrief de link gepubliceerd. Maar is ook te vinden in Electron van mei (blz 221).
 • Via YouTube kijken kan ook via: https://www.youtube.com/c/VeronNll

Livestream via YouTube

Ook zal de vervolglezing Arduino voor de Radioamateur rechtstreeks op YouTube te zien zijn via een livestream.  Helaas, we kunnen niet alles tegelijk en zal alleen de chatfunctie in GoToMeeting worden gebruikt en niet die van YouTube. Ons YouTube=kanaal vind je op de volgende link: https://www.youtube.com/c/VeronNll.

VERON Techniekforum

Ook hebben wij het gebruik van het Veron Technisch Forum sedert deze lezing enorm zien toenemen. VERON-leden hebben exclusief toegang tot het Techniekforum. Meer weten? Kijk op de FAQ waar ook het aanvraagformulier is te vinden om toegang te krijgen.

Meer informatie