Veron Pinksterkamp 202X….

Veron Pinksterkamp 202xVeron Pinksterkamp 202X…. Komt er nu wel of geen Veron Pinksterkamp (VPK) in 2021? Dat is de vraag die mij de laatste maanden keer op keer gevraagd is. “Ja, we willen wel, maar kan het wel?” was dan maar mijn antwoord.

Helaas, dit jaar even niet

De kogel is echter door de kerk en samen met het hoofdbestuur hebben we besloten dat het niet kan. Tuurlijk kamperen mag en gezellig een barbecue kan mits alles toch wel corona veilig gedaan wordt en dat is nu net het probleem bij bijna alle VPK activiteiten. Wedstrijden mogen niet dus geen vossenjachten, geen samen zijn in een tent dus geen Bingo, soldeermiddag, familiejacht, laser gamen enz…

Maar wat kan dan wel?

Maar wat kan dan wel… Individueel kamperen mag en onze radio hobby gaat ook volledig corona proof.

Nu weet ik dat er verschillende amateurs toch een eigen radio kamp gaan houden. Het zou toch leuk zijn om al die kleine radio kampjes samen te brengen.

In de ether of online via het www maakt niet uit, Ben PA3DWJ heeft al aangegeven zelf een radiokamp te maken en zal zijn kampradio organiseren voor al die radio kampjes..

VERON Pinksterkamp 202X?

Dus ga je tijdens de pinksterdagen uit kamperen of blijf je liever veilig in de achtertuin log dan in op de VPK kamp site en bij de kampradio. Er zijn mogelijkheden genoeg om het toch gezellig te maken met SSTV, ATV, 80 Meter, 2Meter, DMR of misschien Peanut. De ideeën zullen komende weken uitgekristalliseerd worden en bekend gemaakt worden via de diverse mediakanalen.

Check de website https://veronpinksterkamp.nl/ voor de laatste info

Een vriendelijke radio groet.

Benno, PA3FBX.

Ook vorig jaar kon het VERON Pinksterkamp niet doorgaan. Toen was overigens de eerste Eerste VERON Pinksterkamp QSO Party. Die ging toen op vrijdagavond voor Pinksteren van start met de openingsuitzending van PA75VPK.