Eerste VERON Pinksterkamp QSO Party

Eerste Veron Pinksterkamp QSO PartyDe Eerste VERON Pinksterkamp QSO Party komt eraan. Want nog één week en dan is het Pinksteren. Het kriebelt aan alle kanten en het voelt vreemd aan niet in te pakken voor het VPK (VERON Pinksterkamp). Vrijdagavond de opening, zaterdag en zondag alle activiteiten. Een groot gemis jullie allemaal weer te kunnen zien.

Kampradio

Toch is er een mogelijkheid elkaar tenminste te horen. De VPK opening gaat immers al jaren via de ether. Ook dit jaar wil Ben als vaste kampradio-host de openingsuitzending doen. Vrijdagavond 29 Mei om 19:00 lokale tijd gaat hij de eerste VPK QSO party houden.

Vossenjacht

Op 3603 kHz (80M) in LSB zal vanaf 18:45 vanuit Duitsland een MO vos in CW te horen zijn. Dit is de aankondiging voor de ARDF ronde die de laatste maanden op deze frequentie zijn ronde houd. Vossenjagen is een belangrijk deel van het VPK en dus is het bijna vanzelf dat wij vrijdag 29 Mei tijdens de ARDF ronde de VPK opening doen.

Eerste VERON Pinksterkamp QSO party ooit

Ik hoop jullie allemaal te horen tijdens de eerste VERON Pinksterkamp QSO party die we ooit gehouden hebben. Ben zal dus de ronde leiden op 3603 kHz vanaf 19:00 uur op vrijdag 29 Mei 2020. Hij heeft hiervoor de speciale call PA75VPK voor aangevraagd en zal de verbindingen weer waarderen met een QSL kaart.

Ook via webSDR te ontvangen

Mocht het niet lukken om zelf op 80m te kunnen afstemmen dan is er ook nog de mogelijkheid om op de webSDR van bijvoorbeeld de TH-Twente  te luisteren. Start de audio en stem af op 3603 kHz met de keuze LSB. Gebruik de noise reductie en eventueel notch filter om de ontvangst te verbeteren. Meld je ontvangstrapport op whatsapp 0623414739 (niet bellen).

Benno Plantagie, PA3FBX en PA75V