Velddagcontesten leuke buitenactiviteit voor de afdeling

velddagcontestenOok dit jaar is er weer de velddag contest. Maar dit jaar gaat het allemaal een beetje anders dan voorgaande jaren. In verband met de maatregelen rond het coronavirus is de het CW deel vervallen. Maar de SSB velddagcontest is van 5 september 13.00 UTC tot en met 6 september 2020 12.59 uur UTC. Ondanks de het coronavirus is het SSB deel wel mogelijk. Echter alleen als u zich aan de geldende coronaregels houdt. Let daar goed op want de maatregelen kunnen per dag en per regio verschillen.

Velddagcontesten maakt onze hobby zichtbaar

Zodra u begint met opbouwen van het contest station zullen voorbijgangers interesse tonen. Waardoor u niet alleen een leuk evenement heeft met de afdeling, maar ook promotie maakt voor onze hobby. Denk ook eens aan de lokale omroep en nodig hen uit om u te bezoeken tijdens de contest.

Geen permanente gebouwen en vaste elektriciteit

Het velddagstation moet vanaf één en dezelfde plaats werken.  Waarbij de zend/ontvangers en antennes zich binnen een straal van 500 meter moeten bevinden. Tijdens de contest mag geen gebruik gemaakt worden van permanente gebouwen en vaste elektriciteitsnetten. Het gebruik van steunpunten aan permanente gebouwen en structuren ten behoeve van antennes is niet toegestaan. Bomen e.d. mogen wel gebruikt worden. De opbouw van het velddagstation mag niet eerder dan 24 uur voor aanvang van de contest beginnen.

25 verbindingen is al een punt voor de afdelingscompetitie

Natuurlijk gaat het niet om het winnen. Maar om het plezier dat je als afdeling en/of team tijdens deze velddagcontesten met elkaar beleeft. Het is ook een mooie gelegenheid om eens te experimenteren met verschillende antennes. Kortom het is meer dan een contest alleen. Daarbij levert 25 verbindingen al een punt op voor de afdelingscompetitie. Bovendien gaat het tijdens deze velddagcontesten niet alleen om de operator maar het gehele team.

Meer weten over de velddagcontesten?

Kijk op de velddagcontesten pagina van het Traffic bureau voor het volledige reglement. Begin op tijd met de voorbereiding met het team en/of de afdeling. Maar vergeet vooral niet om veel plezier te hebben.

Deelnemen alleen binnen coronamaatregelen

Doet u mee aan de SSB velddagcontest dan juicht de VERON dit van harte toe. Echter dit doet u alleen als u zich houdt aan de maatregelen die zijn gesteld door ons kabinet en eventuele aanvullende maatregelen van de veiligheidsregio. De maatregelen kunnen per dag maar ook per regio verschillen. Stelt u zich dus vooraf goed op de hoogte wat de maatregelen zijn. VERON is niet verantwoordelijk voor de gevolgen en eventuele boete indien een handhaver ongeregeldheden mocht constateren. U neemt dus deel op eigen risico.