Promoten van amateurradio via de regionale media

Help mee onze amateurradiohobby zichtbaar te maken. Het buitenseizoen gaat weer beginnen en afdelingen organiseren leuke evenementen en activiteiten. Een aantal van deze evenementen overschrijden zelfs de radiohobby door het promoten van andere regionale activiteiten. Met activiteiten als mills on the air, lighthouse and lightship weekend, museum ships weekend, velddagen, contesten en nog veel meer maak je amateurradio zichtbaar.

Al vaker heeft de PR commissie aangegeven dat onze hobby zich vaak achter de voordeur afspeelt. Maak de radiohobby zichtbaar door de regionale media te informeren en uit te nodigen.

Promoten van amateurradio via de regionale mediaMolen dag en gemalen dag 11 en 12 mei

Zo is te lezen op Oldambt.nu hoe Jacob, PA7JC – Richard, PA5ON – Henk, PD0DL – Sjohnie, PC1TK en Wolter, NL13902 vanaf het museum stoomgemaal Winschoten onder de roepletters PA6MSW actief zijn. Maar dat is nog niet alles. Ook het streekblad heeft een artikel geplaatst over deze activiteit.

De stoommachines en de radiocommunicatie hebben samen de wereld veranderd. Met behulp van stoom reisde men over de wereld en via de radiocommunicatie bleef men met elkaar in contact. Eigenlijk stonden deze uitvindingen aan de wieg van onze hedendaagse beschaving. Aldus het streekblad.

Sjohnie Kloet PC1TK meldt

We schrijven alles aan. De regionale media en huis aan huis bladen doen allemaal mee. Ze komen vaak ook nog even langs.

Jaarlijkse velddag van de afdeling

Vorig jaar bestond de afdeling A41 Flevoland 40 jaar. Om dit te vieren zijn de speciale roepletters PI40FL aangevraagd . De regionale omroep Flevoland is tijdens de jaarlijkse velddag uitgenodigd. Met als resultaat een leuk item op de regionale televisie.

Informeer de regionale media en help mee amateurradio te promoten

Heb je dus een leuk evenement of buitenactiviteit. Vergeet niet de lokale media uit te nodigen en help mee amateurradio in het nieuws te brengen. Radiozendamateurs zijn niet uitgestorven maar deze hobby is springlevend.

VERON voor elkaar maar vooral met elkaar

Ook lid worden van de grootste radiozendamateur vereniging van Nederland?
Maak gebruik van ons online aanmeldformulier.