Mills on the Air dit jaar gehouden op 11 en 12 mei 2019

Mills on the Air dit jaar op 11 en 12 mei 2019Elk jaar zijn radiozendamateurs actief tijdens het Mills on the Air evenement. In dit weekend stellen zendamateurs hun radiostation op of in nabijheid van een molen of gemaal. Op deze wijze krijgen de molen en gemalen extra aandacht en promotie. Tevens krijgen bezoekers van de molen ook onze interessante radiohobby te zien. Zo is er een leuk evenement en promotie voor de radiozendamateur en de molen.

Mills on the Air 2019

Radiozendamateurs maken deze dagen verbindingen met willekeurige stations. Meestal zijn deze verbindingen op 40 en 2 meter, maar ook andere banden zijn toegestaan en mogelijk. Mills on the Air bestaat al vanaf 1999 en is vanuit Engeland over komen waaien. Vanaf 2009 zijn Jelle PD5JFK en Bernard PB7Z al actief met Mills on the Air. Tevens onderhouden zij de pd6mill website waar veel informatie over dit evenement is te vinden.

Hoe krijg je toestemming voor het gebruik van de molen?

Het meest eenvoudige is om contact te zoeken met de molenaar. Die is altijd aanwezig als de molen draait. Ga eens langs en vertel over dit leuke evenement. De molenaar is niet altijd de persoon die de beslissing mag nemen. Vaak krijg je te maken met een eigenaar zoals de gemeente, stichtingen of waterschap. Dus wil je meedoen aan dit evenement begin dan vroeg met organiseren.

pa06millHoe kun je meedoen

Of je nu alleen bent of met een groep, individueel of met vereniging, iedereen mag meedoen. Met meerdere personen is altijd eenvoudiger, je bent dan in de gelegenheid om uitleg te geven aan bezoekers van de molen.

Aanvragen van speciale roepletters

Je mag meedoen met je eigen roepletters, maar het is veel leuker om speciale roepletters aan te vragen voor dit weekend. Dat is voor de molenaar ook interessant want je kunt op de QSL-kaart de molen laten afdrukken. Dat is dan weer extra promotie voor de molen en voor de molenaar een extra reden om toestemming te verlenen.

Speciale roepletters vraag je aan via de website van Agentschap Telecom en klik op “Inloggen in het register”. Log in bij het register. Klik op “Nieuwe zaak” en selecteer “Melding frequentiegebruik radiozendamateur”. Klik vervolgens op “Melden bijzondere roepletters” en vul de benodigde gegevens in.

Heel veel radioplezier tijdens de Mills on the Air