Timothy Ellam president en Thomas Wrede vice-president van de IARU

IARUDe IARU-lidverenigingen hebben de benoeming bekrachtigd van Timothy Ellam VE6SH/G4HUA en Thomas Wrede DF2OO. Respectievelijk president en vice-president van de IARU. Dit voor een termijn van vijf jaar beginnend vanaf 9 mei 2024.

Timothy Ellam begint aan zijn vierde termijn als president en dankte de aangesloten verenigingen voor hun steun. Hij feliciteerde Thomas Wrede DF2OO met zijn verkiezing tot vice-president en dankte ook Ole Garpestad LA2RR die met pensioen ging als vice-president van de IARU.

Timothy Ellam VE6SH/G4HUA

Timothy Ellam VE6SH/G4HUA

“Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen 15 jaar met Ole samen te werken. Hij is een rots in de branding geweest voor het leidersteam en iemand die het werk van IARU al heel lang ondersteunt. We zouden niet hebben genoten van de successen die we hebben behaald tijdens eerdere WRC’s zonder het leiderschap en de toewijding van Ole. Ik kijk ernaar uit om met Thomas samen te werken om de amateur- en amateursatellietdiensten te blijven promoten.”, zo verklaarde hij.

 

 

Thomas Wrede DF2OO

Thomas Wrede is al enkele jaren actief binnen de IARU en geeft sinds 2009 leiding aan het internationale zakenteam van de Deutscher Amateur Radio Club (DARC).
Sinds zijn vroege tienerjaren is Thomas Wrede een actieve radioamateur. Hij werd in 1971 op 13-jarige leeftijd lid bij de DARC in Duitsland en in 1977 kreeg hij de roepnaam DF2OO. Thomas is een radioamateur met een passie voor RF- en communicatietechnologie. Hij experimenteert graag met softwaregedefinieerde radioplatforms en nieuwe modulatie- en coderingstechnieken, maar houdt ook van het jagen op DX stations op de HF- en microgolfbanden. Thomas exploiteert vijf analoge en digitale VHF/UHF-repeaters.

In het verleden was hij actief in Groot-Brittannië (als M0AZL) en in Luxemburg (als LX2OO).

DARC

Thomas Wrede DF2OO

Sinds 2009 leidt Thomas het team voor internationale zaken van DARC en is hij een frequente bezoeker van internationale radiotentoonstellingen. In deze rol had hij de gelegenheid om vertegenwoordigers van vele IARU-lidverenigingen te ontmoeten. Hij kent zo de toekomstige uitdagingen van amateurradio, maar ook de talrijke mogelijkheden ervan voor een bijdrage aan de samenleving.

Thomas heeft meer dan 35 jaar professionele ervaring in de communicatiebranche. In zijn 28 jaar dienst bij satellietoperator SES in Luxemburg is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van digitale satelliettelevisie.

In 2020 richtte Thomas zijn eigen adviesbureau op en ondersteunt hij zo zijn internationale klanten met technologiestandaardisatie en bedrijfsontwikkeling op het gebied van satellietcommunicatie en draadloze technologieën.

“Amateurradio heeft mijn professionele carrière als communicatie-ingenieur positief beïnvloed en heeft mijn leven altijd verrijkt”, zei Thomas, “en ik kijk ernaar uit om iets terug te doen door de doelstellingen en missie van de IARU actief te ondersteunen”.

bron: IARU

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ