QSO Today Virtuele Ham Expo 13-14 maart 2021

QSO Today Virtuele Ham Expo 2021QSO Today virtuele Ham Expo komt dit jaar terug en wel van 13-14 maart 2021. Dat meldde QSO Today host Eric Guth, 4Z1UG/WA6IGR, deze week. Het eerste evenement in augustus 2020 was een groot succes. Er waren namelijk meer dan 16.000 bezoekers en Eric verwacht er nog meer in maart 2021. De ARRL is een partner van QSO Today HAM Expo.

 

Sprekers, discussies, workshops

De komende Virtuele Ham Expo omvat nieuwe sprekers, paneldiscussies, zelfbouwkits en andere activiteiten. Guth laat weten dat bezoekers van waar ook ter wereld kunnen inloggen. Hij verwacht een goede opkomst van de gebruikelijke bezoekers. Maar ook biedt dit een mooie gelegenheid voor mensen geconfronteerd met reisbeperkingen.

Daarnaast is het ook iets voor mensen die dit soort bijeenkomsten normaal niet in-persoon bezoeken. Bij de laatste Expo zei 60% van de bezoekers normaal niet naar nationale conferenties te gaan en 40% bezoekt zelfs geen locale evenementen in de eigen staat. Afstand en de hoge kosten van reizen en logies waren de meestgenoemde redenen.

Registratie verplicht en niet meer gratis

Registratie voor de QSO Today Virtuele Ham Expo van 13-14 maart 2021 is verplicht. De prijs bij vroege inschrijving is $10 en $12 “aan de poort”. Dit is behalve voor het live evenement ook voor de 30-daagse periode waarop de lezingen en workshops nog terug te zien zijn.

Wat is er te doen

Leer van bekende radioamateurs zoals Bob Allphin, K4UEE, over “My Favorite DXpeditions to DXCC Top 10 Most Wanted;” Michael Foerster, W0IH, over “Using the Arduino in Your Shack,” en Ron Jones, K7RJ, over “3D Printer Basics.” Of neem deel aan live virtuele bouwpakket-workshops. (Bouwpakketten kunnen gekocht worden, ze worden op tijd bezorgd voor de Expo.) Maar je kunt ook door de virtuele tenstoonstelling lopen. Daar laten verkopers hun waren zien en zijn live-demonstraties van de nieuwste apparatuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe videotechnologie, zodat bezoekers ook met de exposanten in gesprek kunnen.

“QSO Today Virtual Ham Expo lijkt erg op een in-persoon evenement, inclusief mogelijkheden om contacten te leggen en te leren,” zegt ARRL Product Development Manager Bob Inderbitzen, NQ1R. “Verwacht vrienden en bekende experts en persoonlijkheden uit de wereldwijde radioamateurgemeenschap te ontmoeten!” Bezoekers hebben de mogelijkheid om zowel met elkaar als met de exposanten te communiceren.

Bron: ARRL