Promotie zendamateurisme op najaarsmarkt door afdeling Gouda

Om het zendamateurisme te promoten moet je onder de mensen zijn. Dat was ook het idee van onze afdeling A17 Gouda. De leden van A17 maakten gebruik van de jaarlijkse najaarsmarkt op zaterdag 26 september in Gouda, om aan een breed publiek meer over onze hobby te vertellen.

Promotie zendamateurisme op najaarsmarkt GoudaDe zendamateurs van de afdeling Gouda bemanden een kraam met daarin niet alleen foldermateriaal en de VERON vlag. Er werd ook een werkend HF station ingericht met een Yaesu FT-897 transceiver. En dat trok natuurlijk veel bekijks.

Afdelingssecretaris Ton Zevenhoven PE1IKN: “Het was een mooie zonnige dag. Veel vragen of de transceiver een “bakkie” was. We hebben netjes uitgelegd dat een “bakkie” wat anders is. Wij zijn zendamateurs en hebben een examen afgelegd in radiovoorschriften en techniek. We hebben toch weer wat meer bekendheid kunnen geven aan onze hobby. Er zijn ook diverse folders meegenomen”.

De PR-Commissie ondersteunt graag deze lokale  initiatieven. Wil je ook de hobby op een lokaal evenement promoten? Dan ondersteunt de PR-Commissie dat graag met foldermateriaal. Stuur via je afdelingssecretaris een verzoek naar de PR-Commissie.

HF station door VERON Gouda op de najaarsmarkt 2015.