OM Arie Dogterom PA0EZ silent key

Op 24 september 2015 overleed OM Arie Dogterom PA0EZ. Arie was een gedreven zendamateur met een indrukwekkende staat van dienst. Hij was official bij de VERON, IARU en de examencommissie.

OM Arie Dogterom PA0EZ silent keyOM Arie-PA0EZ was vanaf 1956 gelicenseerd. Was lid van het VERON hoofdbestuur, lid en voorzitter van de VHF-UHF Commissie en vanaf 1977 tot zijn overlijden, lid van de Werkgroep Overleg Overheid (WOO). Arie was ook 22 jaar lid van de examencommissie en voorzitter van C5 bij de IARU.

Daarnaast publiceerde Arie maar liefst 38 keer in Electron. Hij was ook een befaamd zelfbouwer en contester. Op de micrgolfbanden heeft menig amateur zijn first met Arie gemaakt. Vanuit Kameroen was Arie ook actief als TJ1EZ.

OM Arie werd in 1972 uitgeroepen tot Amateur van het Jaar en werd in 1979 benoemd tot Lid van Verdienste. Later werd hij voor zijn inzet beloond door benoeming tot Erelid van de VERON.

Wij verliezen in hem een zeer gedreven en kundig zendamateur. Een persoon die veel voor het zendamateurisme in Nederland heeft betekent.

Wij wensen de naasten van Arie veel sterkte toe.

Het VERON hoofdbestuur


Een overzicht van alles Silent Key (SK) meldingen door de jaren heen is terug te vinden op deze pagina.