Paul Sterk PA0STE benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens de Dag voor de RadioAmateur in Zwolle is Paul Sterk, PA0STE uit Den Dungen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Paul heeft deze onderscheiding gekregen tijdens de officiële opening van de DvdRA (Dag voor de RadioAmateur). De Locoburgemeester van Zwolle, Ed Anker, was speciaal voor deze gelegenheid naar de IJsselhallen in Zwolle gekomen om Paul te benoemen.

Radiovlooienmarkt Rosmalen en Dag voor de RadioAmateur

Paul zit al vanaf het begin in 1987 in de organisatie van de Bossche Radiovlooienmakt (Rosmalen). En dat is nog steeds een van zijn belangrijkste taken. In 2001 is Paul lid geworden van de VERON Evenementen Commissie. In die hoedanigheid heeft hij elk jaar de leiding over de organisatie van de Dag voor de RadioAmateur.

Positief effect in de regio

Van de 13.000 radiozendamateurs die Nederland telt, bezoekt een groot deel één of beide beurzen. Daarnaast komt een groot deel van de bezoekers uit het buitenland. En dat heeft een positief effect in de regio. Het is duidelijk te merken bij de hotels, restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving.

Paul Sterk, PA0STE als radioamateur

Paul is al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de elektronica en radiotechniek. Dat resulteerde in 1963 in een lidmaatschap van de VERON. Na zijn studie aan de HTS, richting elektronica, en een korte loopbaan in het buitenland in de Röntgentechniek, aanvaarde hij een functie in Nederland. Hierdoor was er weer tijd voor de radio hobby. En zo werd in 1974 de zendmachtiging behaald. Met de roepletters PA0STE als resultaat.

Paul heeft, met een korte onderbreking, zo’n 25 jaar lang in het afdelingsbestuur gezeten van VERON afdeling ’s-Hertogenbosch. En daar heeft hij de taken, secretaris, voorzitter en bestuurslid vervuld. 26 jaar lang heeft hij de afdelingszender PI4SHB (gedurende een korte tijd, afgewisseld met anderen) iedere zondag in de lucht gebracht. Ook stond hij aan de wieg van het BRAC-Nieuws. Dat is het afdelingsblad van ‘s-Hertogenbosch.


Paul Sterk door Remy Denker

Beste Paul, onder amateurs ook bekend onder zijn call PAøSTE.

Graag wil ik je van harte feliciteren met deze belangrijke onderscheiding.

Namens het Hoofd Bestuur van de VERON kan ik je zeggen dat je dit hebt verdiend. En ik spreek de felicitaties ook uit namens alle bezoekers die de afgelopen jaren de DvdRA hebben bezocht. Meer dan twintig jaar zet jij je in voor de Nederlandse radioamateur bij het organiseren van zowel de Dag voor de RadioAmateur als de radiomarkt in Rosmalen. Beide dagen kennen een groot succes. Het is ook niet zomaar iets. Uiteraard heb je een goed team ter beschikking maar uiteindelijk ben jij eindverantwoordelijk voor de organisatie.

Het Paul Sterk effect

Deze dagen hebben niet alleen een positieve impact op de radioamateurs en commerciële leveranciers maar ook op catering bedrijven, restaurants en hotels in de omgeving. Ook de NS profiteert hiervan. Met andere woorden op deze dagen komt Nederland massaal in beweging; misschien kunnen we dit wel het Paul Sterk effect noemen en is dat effect te zien in het uitgave patroon zoals dat door bij het Centraal bureau voor de Statistiek wordt bijgehouden.

Paul, nogmaals gefeliciteerd met deze onderscheiding. Graag overhandig ik je dit boeket als teken van waardering voor je inzet.

Zonder anderen tekort te doen wil ik Jan van de Westelaken PE1MQL danken voor zijn steun bij de voorbereiding van deze uitreiking. Er moesten heel wat mensen stiekem worden binnengeloodst; lunchbonnen werden achtergehouden etc. We hebben heel wat uurtjes aan de telefoon gezeten om alles goed voor te bereiden. Jan dank voor je steun.