PA20JDD actief op 8 september 2018 vanuit Mijdrecht

pa20jdd maakt verbindingen vanuit MijdrechtOp 8 september 2018 komt PA20JDD in de lucht vanuit de R.K Kerk in Wilnis Mijdrecht. Het is dan 20 jaar geleden dat de kerk en toren zijn gerestaureerd. Vanuit de kerk toren zal op de 2e etage een radiostation actief zijn onder de roepnaam PA20JDD.

PA20JDD maakt verbindingen over de hele wereld

Een mooie gelegenheid om eens te kijken in de wereld van de radioamateur. Op deze dag proberen de zendamateurs verbindingen te maken met andere zendamateurs over de hele wereld. Radiozendamateurs experimenteren met apparatuur en antennes om zo ver mogelijk verbindingen te kunnen maken.

Noodcommunicatie speelt een belangrijke rol

Ook in deze tijd hebben radioamateurs een belangrijke rol in de noodcommunicatie. Dit was het geval in Nederland bij de watersnoodramp van 1953. Maar ook op Sint Maarten bij de orkaan Irma in 2017. En een recenter voorbeeld is de aardbeving in Lombok en de overstroming in India. Zodra alle communicatie uitvalt, hebben de zendamateurs de mogelijkheid om met beperkte middelen contact te maken met de buiten wereld.

Station te bezoeken tijdens monumentendag

Als u de kerk bezoekt tijdens open monumentendag is het station toegankelijk via de torentrap. Wel is deze trap smal en klein (geen lift aanwezig). Het station zal actief zijn op de korte golf en op de VHF en UHF. Voor radiozendamateurs die verbinding maken met dit station is een speciale QSL kaart beschikbaar.

Het station zal actief zijn vanaf ongeveer 10.00 tot 15.00 uur.

CALL:  PA20JDD
Actief:  zaterdag 8 september 2018.
Van:     10:00 uur tot 15:00 uur
Op:      HF, VHF en  UHF.