Hamku – De radio amateur in 17 lettergrepen

De radio amateur in 17 lettergrepen - HamkuDe Haiku is een eeuwenoude vorm van Japanse dichtkunst. Hierbij is de vorm opvallend. Zo bestaat het altijd uit drie regels. En de eerste regel heeft altijd 5 lettergrepen. De tweede regel heeft er 7. En de derde regel weer 5 lettergrepen. Daarmee is de Haiku een vingerhoed vol emotie. En daarvan introduceren we nu de Ham-variant: de Hamku. We trappen af met een paar simpele voorbeelden. En daarna laten we de creativiteit van onze lezers aan zet…

Een paar Hamku voorbeelden:…

We beginnen actueel.

een noodoproep klinkt
antwoorden is niet verplicht
de mike toch gepakt

Natuurlijk mogen persoonlijke ervaringen niet ontbreken.

de soldeerbout vast
maar niet aan het juiste eind
pijnlijk wijze les

En wie het kleine niet eert…

Q R P toont kracht
beperking van vermogen
nabij de ruisvloer

Herkenbaar voor amateurs.

vele dozen vol
diverse onderdelen
het goud van de ham

Een stukje emotie.

een antenne zwiept
weerstaat de elementen
bereikt de wereld

En wellicht een stukje frustratie.

Versterkertrapje
of toch weer oscillatie
zelfbouw verveelt nooit

Hoe nu verder

Hamku - De radio amateur in 17 lettergrepenHet idee is nu waarschijnlijk wel duidelijk genoeg. Dus ga er eens goed voor zitten op de Yoga ESD mat. En steek er een stukje wierook harskern soldeer bij aan. Met het rustgevende geluid van een zingende potvis potdichte 20-meter band op de achtergrond. En een voorzichtig tikje tegen de klankschaal EL85 om even volledig te kunnen focussen. Zo kan de energie inspiratie vrij uit de chakra’s pen stromen.

Stuur zo’n inspirerende Hamku in via hamku@veron.nl. Deze inzendingen worden verzameld en beoordeeld op de verplichte 5-7-5 vorm. Ook de ham-insteek moet duidelijk herkenbaar zijn. En de inhoud moet natuurlijk ook in overeenstemming zijn met de ham-spirit qua taalgebruik. Dan zullen wij zo af en toe de juweeltjes met het universum delen. Geef wel even aan of je voornaam, roepletters en/of NL-nummer er bij vermeld mag worden. Maar anoniem meedoen mag natuurlijk ook.