Kerala, India radioamateurs verzorgen noodverkeer

Overstromingen in Kerala IndiaOverstomingen in Kerala, India

India regio Kerala ervaart de gevolgen van de zwaarste overstroming in de afgelopen 100 jaar. Waardoor inmiddels meer dan 300 slachtoffers zijn te betreuren. Tevens zijn meer dan 300.000 bewoners van dit gebied geëvacueerd en opgevangen in evacuatiekampen. Laat de zendamateurs hun werk doen. Voorkom QRM en houd 7110 kHz vrij.

Radioamateurs verzorgen noodcommunicatie

In India gebruikt men voor de noodcommunicatie de HF en VHF banden. Zendamateurs werken 24 uur per dag op 7110 kHz en 145.500 MHz. Daarom verzoeken de autoriteiten zendamateurs buiten India mee te helpen door QRM te voorkomen. Zodat radioamateurs in India hun activiteiten kunnen uitvoeren.

Ondersteuning voor de Evacuatie

Radioamateurs zijn betrokken bij het doorgeven van berichten voor het uitvoeren van de evacuatie. Maar ook worden berichten doorgegeven voor het organiseren van voedsel, water, medicijnen etc.

India neemt noodcommunicatie heel serieus

Het National Institute of Amateur Radio ontvangt elk jaar M$12 van de overheid. Zodat de jeugd technieken van Amateurradio kunnen leren  en ingezet kunnen worden bij rampen, zoals overstromingen en aardbevingen.