Speciale roepletters voor PI prefix aanvragen niet mogelijk

Speciale roepletters voor PI prefix aanvragen niet mogelijkKlantportaal “Mijn Agentschap Telecom”

Op 20 juli 2018 heeft Agentschap Telecom een nieuw klantportaal in gebruik genomen. Hierop inloggen kan door middel van DigiD. Of via gebruikersnaam plus wachtwoord. Dit portaal is bedoeld voor alle radioamateurs en maritieme registratiehouders. En het doel is om zelfstandig gegevens in te zien, registraties te wijzigen of in te trekken. Daarnaast kunnen zendamateurs via dit systeem speciale roepletters aanvragen. Maar op dit moment alleen nog even niet voor het PI prefix…

Het systeem “Mijn Agentschap Telecom” nog niet klaar

De komende maanden zal “Mijn Agentschap Telecom” nog verder uitgebreid worden. En uiteindelijk kunnen zo alle klanten van het Agentschap met dit systeem hun administratieve, juridische en/of financiële zaken regelen.

Speciale roepletters met PI prefix nog niet mogelijk

Het nieuwe systeem “Mijn Agentschap Telecom” is nog niet in staat speciale roepletters met de PI prefix te verwerken. Hierdoor zullen afdelingen van de VERON die gebruik willen maken van speciale roepletters met zo’n PI prefix nog even geduld moeten hebben. Maar het aanvragen van speciale roepletters voor de overige prefixen is wel mogelijk.

Roepletterbeleid wordt aangepast

Agentschap Telecom meldt in een bericht:…

In het nieuwe systeem is de prefix PI nog niet mogelijk voor bijzondere roepnamen. Het roepletterbeleid wordt binnenkort aangepast. Maar nu is het nog niet mogelijk. Dit gaat nog zeker twee maanden duren.

Wat deze aanpassing in het roepletterbeleid precies gaat inhouden voor de radioamateur in het algemeen en de VERON in het bijzonder is nog niet duidelijk. Zodra er meer nieuws over dit onderwerp is, zullen wij u informeren.