EMC EUROPE 2018 – Amsterdam

EMC EUROPE 2018 - AmsterdamHet evenement EMC Europe 2018 wordt van 27 tot en met 30 augustus 2018 georganiseerd. Hierbij is de Amsterdamse Beurs van Berlage de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Daarmee is na Rotterdam (1979) en Eindhoven (2004) de EMC-familie weer terug in Nederland. De organisatoren van dit toonaangevende internationale symposium over EMC in Europa nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit evenement. En daarmee bedoelen ze dus iedereen die werkzaam is op het gebied van elektro-magnetische compatibiliteit.

Stuur artikelen in

We nodigen auteurs uit om originele artikelen in te dienen. Bijvoorbeeld over hun nieuwste onderzoeksresultaten waarbij EMC-aspecten een prominente rol spelen. Zo biedt dit prestigieuze symposium de unieke gelegenheid om de voortgang en resultaten van uw werk te presenteren. En om nieuwe ideeën te toetsen aan een deskundige groep mensen. Maar ook om andere gezichtspunten te bespreken. Daarbij hoort natuurlijk ervaringen delen met vakgenoten die bij EMC betrokken zijn.

Presenteer de bevindingen

Presenteer de beoordeelde en geaccepteerde “papers” in mondelinge of postersessies. Dit materiaal wordt vervolgens ook ingediend voor publicatie in IEEE Xplore. Deze ruim 4,5 miljoen IEEE documenten tellende “research database” is een ongekende bron van informatie. De EMC Europe 2018 documenten worden daaraan toegevoegd.

 

We spreken hier over Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC). Of ook wel Elektromagnetische Verdraagzaamheid (EMV) genoemd. Dit vakgebied gaat over het voorkomen en bestrijden van elektromagnetische beïnvloeding in en tussen elektrische en elektronische producten en systemen. Elektromagnetische interferentie is hierbij een van de speerpunten. Dus of een product zelf storing veroorzaakt. Elektromagnetische susceptibiliteit is het andere aandachtspunt. Dus of een product gevoelig is voor storing van buitenaf. En de VERON heeft een eigen groep experts op dit vakgebied. Daarvoor verwijzen wij naar onze EMC-EMF Commissie.