Aardbeving in Venezuela, noodnet geactiveerd op 7088 kHz

Aardbeving in VenezuelaEen sterke aardbeving in Venezuela heeft dinsdag de noordoostelijke kust van Venezuela met een kracht van 7,3 getroffen. Met het epicentrum in de staat Sucre in het noordoosten van het land. Op twintig kilometer van het stadje Yaguaraparo en op een diepte van 123 kilometer.

Noodnet geactiveerd op 7088 kHz

Karl Hleftschar, YV5YA, National Director van het National Emergency Network van Radio Club Venezolano, meldde dat als gevolg van de aardbeving het YV5RNE Network is geactiveerd op de frequentie 7088 kHz.

De autoriteiten verzoeken om de deze frequentie vrij te houden van interferentie.

Als gevolg van de aardbeving in Venezuela zijn verschillende gebouwen geëvacueerd. Hoewel het een zware aardbeving betreft is er over mogelijke slachtoffers nog geen nieuws te melden. Op sociale media te lezen dat de aardbeving tot in de hoofdstad Caracas te voelen was.

Tsunami-alarm als gevolg van aardbeving in Venezuela

Het Amerikaanse tsunami-centrum heeft een tsunami-alarm uitgevaardigd. Als gevolg van de aardbeving kunnen vernietigende tsunami-golven ontstaan. Wel tot op 300 kilometer van het epicentrum. De golven kunnen de kust van Venezuela treffen. Maar ook de Caraïbische eilanden Grenada en Trinidad en Tobago.

Jose Rafael Gomez, YV1GEC, die woont op Isla de Margarita in Venezuela meldde dat er momenteel geen elektriciteitsonderbreking is.

Informatie from Cesar Pio Santos, HR2P  https://www.iaru-r1.org/
Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ.