Openingsdag en Workshops bij de Morse Academy

Openingsdag zondag 2 oktober

Morse academyGaat het er dan toch van komen zult u denken? We kunnen u vertellen dat het initiatief van de Morse Academy aan boord van het ss Rotterdam nog steeds leeft. Na een periode van ruim twee jaar geplaagd te zijn door uitstel vanwege de Covid-epidemie verheugt het ons aan te mogen kondigen dat jullie op zondag 2 oktober kennis kunnen komen maken met de plannen van de Morse Academy. Met presentaties en workshops willen we een hernieuwde peiling doen naar de belangstelling en een aanzet geven voor een vervolg.


Grote belangstelling en Covid

Wat is er gebeurd in de afgelopen tijd? De werkgroep Morse Academy van de Vereniging Radiozendamateurs ss Rotterdam (PI4HAL) heeft meer dan twee jaar geleden een oproep gedaan voor geïnteresseerden en docenten. Wij hebben zonder verdere publicitaire acties een voor ons overweldigend aantal van meer dan 80 belangstellenden aangemeld gekregen. Ook meldden zich diverse mensen aan als docent. De plannen konden in de ijskast door de Covid, want veiligheid voor iedereen stond bij ons voorop.

Nieuwe oproep

Maar de tijd heeft ons parten gespeeld. Wij willen opnieuw peilen hoe groot de serieuze belangstelling is en hebben daarom besloten onze plannen eerst met iedereen te delen door een eerste bijeenkomst te houden. Inmiddels zijn door persoonlijke omstandigheden ook diverse docenten afgevallen, waar men niets aan kon doen. Wij vinden kwaliteit en continuïteit belangrijk en moeten dat naar de cursisten waar maken, dus ook daar moeten oplossingen voor komen. Doel is om op 2 oktober te peilen of we de Morse Academy toch in de vorm van de eerder bedoelde cursus kunnen opstarten opdat we de continuïteit kunnen borgen of dat we bescheidener moeten zijn door het organiseren van een aantal workshops per jaar.

Oproep belangstellenden

Wij vragen geïnteresseerde cursisten zich uiterlijk 18 september te melden voor de open dag op 2 oktober ten behoeve van onze voorbereidingen. Die tijd hebben we nodig voor de voorbereidingen.

Oproep docenten

Middels deze nieuwsbrief roepen we ook iedereen op die ervaring heeft in Morse en al dan niet ook als marconist heeft gewerkt om zich als docent aan te melden en met een leuk team samen te werken om het Morse gedachtengoed voor het nageslacht te borgen. Wij zijn geen commerciële organisatie maar zijn onderdeel van de Vereniging en werken op non-profit basis.

Alle aanmeldingen kunnen gedaan worden op het emailadres: morseacademy@pi4hal.nl

Programma zondag 2 oktober

Het programma van zondag 2 oktober incl. koffie/thee ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

Inloop: 0900 uur

Eerste blok: 1000 – 1200 u

Lunchtijd: 1200 – 1300 u (voor eigen rekening)

Tweede blok: 1300 – 1500 u

Westcord en ss Rotterdam

Niet onvermeld mag worden dat onze host de eigenaar van het schip is: WestCord hotels. Zij ondersteunen dit initiatief belangeloos met ruimtes voor de bijeenkomst en de cursussen. Wij weten zeker dat er een bruisend enthousiasme bij belangstellenden zal ontstaan als jullie met eigen ogen zien in welke prachtige omgeving wij de Morse Academy met jullie gestalte willen geven en onder welke mooie omstandigheden onze Vereniging aan boord een volledig ingerichte shack mag exploiteren. Morse leeft en dat gaan we laten zien!

Graag tot ziens op zondag 2 oktober aan boord van het prachtige stoomschip ss Rotterdam in de Rotterdamse Haven aan het 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

73, Edward Neef / PE1EEF

Voorzitter Vereniging Radiozendamateurs ss Rotterdam en initiatiefnemer Morse Academy