NASA International Space Apps Challenge 2022

NASA International Space Apps ChallengeDe NASA International Space Apps Challenge – ’s werelds grootste jaarlijkse hackathon – keert dit jaar terug met het thema ‘Make Space’, dat NASA’s inzet voor inclusiviteit benadrukt. De uitdaging van dit jaar richt zich op aard- en ruimtewetenschap, technologie en verkenning. Deelnemersregistratie voor persoonlijke en virtuele evenementen is nu open tot 2 oktober.

Space Apps

Space Apps biedt een platform waar iedereen over de hele wereld met een passie voor creativiteit en innovatie. Hier kun je met unieke perspectieven door NASA-experts gecreëerde uitdagingen aangaan. De uitdagingen variëren in de eerste plaats invaardigheidsniveau, expertise, onderwerp en doelstelling.  Ze bestrijken ook een spectrum van disciplines en interesses. Die variëren namelijk van kunstmatige intelligentie en softwareontwikkeling tot kunst en verhalen vertellen.

Hackaton

“Elk jaar stelt Space Apps duizenden mensen in staat om zich tijdens de hackathon bezig te houden met de open gegevens van NASA en zijn partners.”  Aldus Thomas Zurbuchen, NASA’s associate administrator voor het Science Mission Directorate van het agentschap. “Het was lonend om de innovatieve projecten te zien van de deelnemers aan de Space Apps Challenge. Ook om hun potentieel te zien om zinvolle bijdragen te leveren aan het oplossen van enkele van de moeilijkste uitdagingen die door NASA op aarde en in de ruimte worden bestudeerd.”

Groei-mindset

Space Apps biedt een positieve en veilige omgeving die samenwerking en een groei-mindset bevordert. De innovatieve en flexibele structuur van dit evenement zorgt ervoor dat deelnemers verrijkt, gemotiveerd en enthousiast over leren weggaan. Of deelnemers nu een uitdaging onderzoeken, creatief leren zijn, teamrollen definiëren. Of zelfs een technische vaardigheid leren, of leren omgaan met problemen die zich voordoen tijdens het challenge weekend.

“Talent is overal, maar door de schaarste aan kansen blijft ook veel talent en potentieel onbenut,” aldus Karen St. Germain, directeur van NASA’s afdeling Aardwetenschappen. “Er zijn zoveel positieve verhalen voortgekomen uit deze uitdaging die de waarde van ‘ruimte maken’ voor iedereen onderstrepen.”

NASA International Space Apps Challenge

Sinds de oprichting in 2012 heeft Space Apps een wereldwijde gemeenschap gecreëerd en gestaag zien groeien. Een gemeenschap bij elkaar gehouden door het gemeenschappelijke belang van het oplossen van problemen. Maar ook het creëren van impact. De succesverhalen die ook direct voortvloeien uit deze uitdagingen variëren van het creëren van nieuwe producten en zakelijke ondernemingen, innovatieve upgrades van bestaande producten. Daarnaast heeft het geholpen mensen sociaal en professioneel met elkaar te verbinden, waardoor ze toegang hebben tot expertise en inzichten die ze anders niet zouden hebben. Door teams in contact te brengen met uitdagingen en deskundigen van ruimteagentschappen over de hele wereld, hebben deelnemers namelijk toegang tot nieuwe mogelijkheden en kennis die hen een leven lang kunnen beïnvloeden.

Meer partners

Dit jaar is NASA verheugd te kunnen aankondigen dat ook de Indian Space Research Organization en de Mexican Space Agency zijn toegevoegd aan de lijst van partners van ruimteagentschappen die Space Apps ondersteunen. Tot de gewaardeerde partners van vorig jaar behoren de Australische ruimtevaartorganisatie, de Braziliaanse ruimtevaartorganisatie, de Canadese ruimtevaartorganisatie, de ESA (Europese ruimtevaartorganisatie), de Japan Aerospace Exploration Agency, de National Space Activities Commission van Argentinië, de National Space Science Agency van Bahrein, de ruimtevaartorganisatie van Paraguay en de Zuid-Afrikaanse nationale ruimtevaartorganisatie. Het partnerschap tussen ruimteagentschappen stimuleert een uitgebreidere wereldwijde samenwerking en biedt deelnemers een breder platform om via Space Apps bij te dragen aan de wetenschap en technologie op het gebied van aarde en ruimte.

Space Apps wordt beheerd door NASA’s Earth Science Division in NASA’s Science Mission Directorate op het NASA-hoofdkwartier in Washington. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Booz Allen Hamilton, Mindgrub, SecondMuse, en het NASA Open Innovation Applied Sciences Program. Meer informatie over Space Apps en hoe u kunt meedoen vindt u op hun website.

Voor meer informatie over Space Apps en ook voor inschrijving voor het evenement 1 en 2 oktober 2022:
https://www.spaceappschallenge.org/