IARU-R1 Landshut: verslag van dinsdag

Verslaggeving vanaf de IARU-R1 General Conference Landshut

Een rapport van de activiteiten van dinsdag 19 september 2017

Verslaggeving vanaf de IARU-R1 General Conference Landshut

Netwerken is een belangrijk onderdeel op een conferentie. Het IARU bestuur geeft een welkomstdrankje aan het begin van de conferentie.

Het ontbijt biedt een uitstekende gelegenheid om vast te leggen wie aan welk commissie overleg zal deelnemen. Bram heeft gekozen voor het overleg van de commissie C5 die zich bezighoudt met de voorstellen die te maken hebben met frequenties boven 30 MHz. Verder werd voorgesteld dat Sietse en Hans de discussies gaan volgen in de commissies C3 en C5.

De door de VERON gediende voorstellen zijn uiteindelijk ingedeeld bij commissie C3. Vanwege deze indeling is besloten dat Sjoerd en Remy aanwezig zullen zijn bij de bespreking van de voorstellen in C3. Sietse heeft de ochtend sessie van deze vergadering bijgewoond. De ingediende voorstellen zijn vandaag besproken en als zodanig goedgekeurd, hetgeen betekent dat de voorstellen nogmaals op de algemene vergadering op donderdag worden voorgedragen en goedgekeurd. Daarna moet het bestuur van de IARU-R1 deze voorstellen uitwerken.

Gelet op het feit dat Sietse wilde weten hoe de onderwerpen in de diverse commissies worden besproken is hij later aangeschoven bij de vergadering in C5 en C7. Hans wilde nog enkele kandidaten voor het Executive Committee spreken en heeft zich daarmee beziggehouden. Het Executive Committee kan vergeleken worden met het Hoofdbestuur.

Vandaag heeft het Hoofdbestuur van de IARU, het overkoepelend bestuur van de R1, R2 en R3, een welkomstdrankje aan de aanwezigen aangeboden. Dit biedt een uniek mogelijkheid om aan “networking“ te doen. In een ongedwongen sfeer, weg van de conferentie, wordt de gelegenheid geboden om met andere bestuursleden van gedachte te wisselen over diverse zaken; al of niet in relatie met de onderwerpen die in een commissie zijn besproken.

Na het diner zijn Bram en Sietse nog aanwezig geweest bij de vergadering van C7. Met andere woorden zelfs na het diner wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om met elkaar van gedachte te wisselen.