Google Earth KMZ bestanden voor WAZ- en ITU zones

KMZ WAZIn een artikel van Michael G7VJR van Club Log staan KMZ bestanden voor het zichtbaar maken van WAZ- en  ITU zones in Google Earth. Deze bestanden zijn gemaakt door Francesco IV3TMM.

Club Log

Francesco is een DXer die met het team van Club Log samenwerkt om de database met DXCC- en CQ-zone-lookups te verbeteren. Op verzoek van Francesco zijn deze zeer waardevolle bestanden gepubliceerd.

De Google Earth KMZ-bestanden tonen de precieze grenzen van de WAZ-zones en de ITU-zones. Hiermee kun je interactief de wereld bekijken en met name naar de grenzen van zones. Met behulp van Maidenhead locators kun je eenvoudig het juist weergeven van zones testen.

Installeren

  1. Download en installeer Google Earth Pro, indien nog niet geinstallleerd.
  2. Download de WAZ KMZ zip en ITU KMZ zip bestanden.
  3. Pak de bestanden uit en sla ze op in bv c:\ham\kmz.
  4. Open Google Earth en in het Bestand (File) menu open beide bestanden. Na het aanklikken van WAZ zijn de zones zichtbaar.

Maidenhead grid locator

Op de website van Ari OH2ECG staan KMZ bestanden om ook de QRA locator zichtbaar te maken in Google Earth. Er zijn twee versies beschikbaar: de 4- en 6 character locators. De eerste versie is klein echter de 6 character KMZ versie kost 22Gb aan diskruimte!