Eerste YOTA online een succes

Eerste YOTA onine een succesLisa Leenders, PA2LS dankt iedereen hartelijk die keek naar de eerste YOTA online sessie op donderdag 28 mei 2020. De succesvolle sessie bracht meer dan 600 unieke kijkers van alle continenten samen. Behalve Oceanië en Antarctica voor zover we konden nagaan. Dit in aanmerking nemende kunnen we zeggen dat het evenement inderdaad wereldwijd plaatsvond. En dat de eerste YOTA online een succes was.

Live stream op Facebook, Youtube en Twitch

De sessie is live gestreamd op Facebook en YouTube. Voor het eerst is de sessie ook live gestreamd op Twitch. Ook dat was een groot succes met in totaal 30 unieke kijkers op dit nieuwe platform. Zeker aangezien we dit de nieuwe platform voor het eerst gebruikten. We hadden ook de mogelijkheid om via de Es-Hail QO-100 geostationaire satelliet vanuit een QTH in België te streamen in ATV-mode. Ook daar ontvingen we goede rapporten.

Youth Contest Program

Het evenement zelf begon op alle platforms om 1800 UTC. Na een warm welkom en een korte uitleg over de betekenis van het evenement, gingen we naar ons hoofdonderwerp van de dag. Dat was namelijk het  Youth Contest Program, ook wel bekend als YCP.

Claudia DC2CL en Tom F4HWS spraken als deelnemers aan de evenementen op LX7I en DM9EE over het programma zelf en beantwoorden daarna vragen van het publiek. Daarna beantwoordden leden van de werkgroep algemene vragen van volgers over verschillende YOTA-gerelateerde onderwerpen. Ongeveer een uur later om 1900 UTC werd de avond afgesloten met een YOTA-merchandise-prijstrekking, bijgewoond door zo’n 70 mensen. Hiermee kwam deze eerste YOTA online sessie tot een ​​zeer succesvol einde.

Multinationaal team

Het online YOTA-evenement is gemaakt door een multinationaal team bestaande uit negen mensen uit zes landen: Monty OE3VVU uit Oostenrijk, Pieter ON1GPS uit België, Martina OK2YLQ uit Tsjechië, Otava OH3OT uit Finland, Claudia DC2CL, Philipp DK6SP en Markus DL8GM uit Duitsland en Lisa PA2LS uit Nederland. Er werd tientallen uren aan planning besteed en er werden verschillende teamoproepen gehouden om de gratis YOTA-uitzending voor iedereen over de hele wereld beschikbaar te maken.

Feedback

Aan iedereen die het evenement live of daarna heeft bekeken vragen wij vriendelijk om feedback te geven. Vul ons Google-formulier in of sms ons rechtstreeks op onze sociale-mediakanalen. Door het formulier in te vullen, kunt u ook onderwerpen voorstellen voor onze toekomstige online YOTA-sessies.

Volgende editie

Onze tweede editie van YOTA online vindt plaats op donderdag 25 juni 2020 om 1800 UTC.

Noteer de datum alvast! Ons team werkt aan een interessant nieuw hoofdonderwerp dat in de show zal worden gepresenteerd. We zullen ook weer vragen uit de YOTA-gemeenschap beantwoorden. Dus, als je altijd al een vraag wilde stellen over YOTA, dan is dit je kans! Laat het ons weten en neem contact met ons op via onze sociale-mediakanalen of via e-mail. Uiteindelijk hebben we voor alle deelnemers weer een prijstrekking voorbereid. De eerste YOTA online was een succes, dus graag tot de volgende keer!

bron: iaru-r1.org

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ