Electron Arduino artikelen PA0GTB gebundeld

Electron Arduino artikelen PA0GTB gebundeldWat begon in de Electron van augustus 2018 als “Arduino voor radioamateurs deel 1” groeide uit tot een van de populairste series in ons maandblad. In de eerste delen neemt Cor Struyk, PA0GTB ons mee in de wondere wereld van de Arduino. Hij legt uit welke verschillende uitvoeringen er zijn. Daarna leert hij ons alles over de ontwikkelomgeving voor de software, de Arduino IDE. Vervolgens volgen voorbeelden van allerlei projecten. Daaronder bijvoorbeeld de Morseduino. Nu zijn de Electron Arduino artikelen van PA0GTB gebundeld.

Arduino projecten

Onder de projecten die Cor uitvoerig bespreekt zijn het “Hamshack Display”. Dat is een mooi beginnersproject met als eindresultaat een informatiedisplay. Handig, want daarop vind je in een oogopslag datum en tijd, ook in UTC. Maar ook omgevingscondities als temperatuur, vochtigheidsgraad en luchtdruk. Daarna gaat Cor echt los met achtereenvolgens een CW-decoder, de Morseduino en een CW-keybord keyer. Dan volgt de antenne-analyzer en uitgebreid de Morseduino. Deel 9 duikt dieper in de CW-keyer “Mr Raggs”. Als uitsmijter was er dan het Arduino weerstation, nog steeds populair. Op het VERON techniek forum is er veel discussie over deze projecten, dus kijk daar vooral ook eens. Leden van de VERON kunnen zich aanmelden en ontvangen dan een wachtwoord.

K3NG CW-keyer RoHS loodvrij solderenBundeling

Diverse amateurs hebben gevraagd of het mogelijk was om alle in 2018 en 2019 verschenen Arduino projecten van PA0GTB te bundelen in één document om dit als naslagwerk te kunnen bewaren. Een hele klus dus om alle artikelen en bijlagen te bundelen. Maar Aad, PE1HTJ, heeft deze klus in overleg met Cor, PA0GTB, geklaard en alles verzameld in een groot PDF document met ook de bijbehorende bijlagen. Aad had immers al alle artikelen van Cor ingescand en wilde die graag aan andere amateurs ter beschikking stellen. Nu zijn dus alle Electron Arduino artikelen van PA0GTB gebundeld!

Hoe kun je de bundel aanvragen?

Belangstellenden kunnen aan Aad per email verzoeken om toezending van dit document.
Het mailadres is : Aad Biesbroek aad-biesbroek@hetnet.nl, onderwerp : Arduino bundeling
Aad, PE1HTJ, stuurt het document (75 Mb groot) dan toe via WeTransfer.
Een geweldig initiatief. Voor meer informatie zie ook het VERON Techniek Forum. Subforum Microcontrollers/Arduino.
73 de Cor, PA0GTB