Internationaal Kids Day event op zaterdag 20 juni 2020

Internationaal Kids Day eventTwee keer per jaar biedt de ARRL – de Amerikaanse vereniging van radioamateurs – een evenement om amateurradio te promoten bij de jeugd. Het is dan wereldwijd ook een internationaal Kids Day event. Het is in het bijzonder de bedoeling om deze opwindende ervaring te delen met familie, kleinkinderen, vrienden, scouts of zelfs met het grote publiek. Deze dag kan voor veel jongeren de eerste keer zijn dat ze een ​​echte radio-QSO ervaren. Op die manier raken ze hopelijk geïnteresseerd om een ​​erkende radioamateur te worden.

Eerste QSO

Gebruik bijvoorbeeld deze uitwisseling tijden een QSO: naam, leeftijd, locatie en favoriete kleur. Maar zorg ervoor dat je hetzelfde station nogmaals werkt als er van operator is gewisseld. Gebruik om aandacht te trekken steeds de aanroep “CQ Kids Day”. Zaterdag 20 juni 2020 is de eerstvolgende Kids Day activity. Deze Kids Day-activiteit zal natuurlijk een beetje anders zijn dan de vorige. Daarom raden de organisatoren iedere deelnemer aan om in deze moeilijke tijden steeds de COVID-19 richtlijnen te volgen.

Activeer je roepnaam

Desalniettemin, ben je jong, heb je een radio in de buurt en een amateurlicentie, kom dan in de lucht. En deel dan ook een foto van je activiteit via sociale media. Gebruik @hamyota op Twitter en Facebook, @hamyota_official op Instagram of e-mail naar pr@hamyota.com tot zondag 21 juni om 2359 UTC.

Frequenties

Als je wilt deelnemen aan IARU R1, raden we aan de volgende frequenties te gebruiken:

  • 10 meter: 28.350 tot 28.400 MHz
  • 15 meter: 21.360 tot 21.400 MHz
  • 20 meter: 14.270 tot 14.300 MHz
  • 40 meter: 7.080 tot 7.120 MHz
  • 80 meter: 3.650 tot 3.750 MHz

Op de YOTA-website vind je meer  nuttige informatie over Kids Day-activiteit. Kijk ook op http://​www​.arrl​.org/​k​i​d​s​-​day.

Aan degene die de coolste Kids Day-activiteitsfoto deelt sturen we een originele YOTA-hoodie in een kleur naar keuze. Onze collectie kun je bekijken in de shop.

Laten we hopen dat we amateurradio weer kunnen laten zien aan onze vrienden, familie en andere kinderen tijdens de volgende Kids Day-activiteit!

Youngsters On The Air is een initiatief van de IARU Region 1.

Neem contact op via pr@ham-yota.com.

Volg de Internationaal Kids Day event op de homepage ham​-yota​.com en laat ook een like achter op de sociale mediakanalen op facebook​.com/​h​a​m​y​ota, twitter​.com/​h​a​m​y​ota, instagram​.com/​h​a​m​y​o​t​a​_​o​f​f​i​c​ial, youtube​.com/​h​a​m​y​ota, twitch​.tv/​h​a​m​y​ota, tiktok​.com/​h​a​m​y​ota

Lisa, PA2LS

Bron: iaru-r1.org

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ