Indrukwekkende boete voor misbruik repeater

Harold Guretzky (K6DPZ), een radioamateur uit Richmond Hill (New York), ontving een hoge boete van de Federal Communications Commission (FCC) voor herhaaldelijk misbruik van een VHF-repeater. Guretzky veroorzaakte opzettelijk interferentie en verhinderde anderen om de repeater te gebruiken. De boete bedraagt $17.000,- Dat bericht onder andere de ARRL.

Herhaaldelijk misbruik repeater

“Gezien zijn geschiedenis als recidivist, rechtvaardigt deze overtreding een aanzienlijke straf”, aldus het rapport van de FCC. De FCC ontving eerder talloze klachten over opzettelijke interferentie door Guretzky op een repeater in Glen Oaks, New York. Daarom kreeg Guretzky in juni 2017 al een waarschuwingsbrief. Hierin informeerde de FCC Guretzky over de aard van de beschuldigingen tegen hem. Ook werd hem opgedragen om de repeater niet meer te gebruiken. De klachten hielden echter aan. Daarom reden in april 2018 inspecteurs het FCC Enforcement Bureau naar Richmond Hill om het te onderzoeken. Na een inspectie van het station van Guretzky, deelden ze hem schriftelijk mee dat het hem verboden was de lokale repeater te gebruiken.

Langdurige observatie

Echter, wederom bleven de klachten binnenkomen. Opnieuw reed een inspecteur van het Enforcement Bureau naar Richmond Hill om het te onderzoeken. De inspecteur bewaakte de ingangs- en uitgangsfrequentie van de VHF-repeater. Toen hij opzettelijke interferentie constateerde met andere stations, gebruikte hij peiltechnieken om de bron van de uitzending te identificeren. De bron bleek inderdaad het station van Guretzky.

“Deze inspecteur bewaakte en registreerde de uitzendingen van Guretzky die middag een aantal uren en hoorde toen hoe de repeater werd gestoord,” aldus het FCC-rapport. “Later hoorde de inspecteur Guretzky dreigende opmerkingen maken naar andere radioamateurs. Met deze uitzendingen werd de repeater opzettelijk bezet gehouden om te voorkomen dat andere radioamateurs de repeater konden gebruiken.”

Een maand later belde de FCC met Guretzky en meldde hem dat zij nog steeds klachten ontvingen over zijn voortdurende gebruik van de repeater. Andermaal ontving Guretzky een waarschuwing de repeater niet langer te gebruiken.

Omdat alle waarschuwingen niet bleken te helpen, ontving Guretzky uiteindelijke de hoge boete van $17.000,-.

Meer informatie

Het rapport waarin de FCC de zaak beschrijft en de boete motiveert, staat online: Notice of apparent liability for forfeiture in the matter of Harold Gurtetzky.

 

Bron: ARRL