Met de Barrel Challenge en de VERON naar de Italiaanse Alpen

Met de Barrel challenge en de VERON naar de Italiaanse Alpen

Van 19 tot en met 25 januari is de Barrel Challenge 2020 gehouden. Een groepje Gruninger vrienden besluit mee te doen. Oftewel, met een auto – niet jonger dan het jaar 2000 – door Europa heen en onderweg allerlei opdrachten uitvoeren. Met als eindbestemming deze keer de Italiaanse Alpen.

Men schaft twee ouwe Volvo’s aan, die op zijn best niet geheel meer in showroom-staat verkeren. Voorzien die van een zelfgemaakte imperiaal, waar reserveonderdelen en banden op passen. Hangen er een fiks aantal schijnwerpers op en dan is er nog ergens ruimte voor een kleefvoet-antenne. Net naast de luchthorens en achter de lichtbak wordt verklapt dat dit het “Team de Deurtrappers uut Grunn“ is.

Met ducttape en tiewraps

Deze handige knapen weten met ducttape, tiewraps en een rol ijzerdraad een oude Volvo op de weg te houden. Maar een “27MC-bakkie” werkend krijgen? Aan de antennes kon het toch niet liggen? De magneten zijn sterk genoeg en er afwaaien kunnen ze haast niet. Ze leunen immers stevig tegen de stalen imperiaal aan. Vreemd genoeg was de reikwijdte van hun 27MC-setjes nog geen 500 meter. Een van de knapen vroeg zijn collega Jan (PD0JOO) om advies.

Jan PD0JOO keek, zag en oordeelde!

Tegen beter weten in is de antenne-analyser aangesloten. De antenne-analyser geeft 1 op 1,5 aan, op 209 MHz gemeten dan… Op 27 MHz is de SWR 1 op oneindig… Uiteindelijk hebben Jan PD0JOO, Jacob PA7JC en Sjohnie PC1TK een goeie mobiele 11-meter-antenne, een oude maar nog zeer goed werkende 11-meter-set, wat pluggen, een antennebeugel en wat RG 58 gedoneerd. Zelf hebben de deelnemers ook nog een mobiele 11-meter-antenne aangeschaft.

Jan, Jacob en Sjohnie maken amateurradio zichtbaar

Zo waren Jan, Jacob en Sjohnie ineens sponsors van het “Barrel Challenge Team de Deurtrappers’. Of ze dan ook reclame wilden maken? Laat Sjohnie nu geheel toevallig wat stickers van de VERON bij zich hebben!?! Jan, Jacob en Sjohnie konden het ook niet laten om even te laten zien wat je als zendamateur in je auto mag en kunt hebben. En stel je nou eens voor, je zit daar in Italië, hebt geregeld dat je daar mag zenden, spant een stuk draad weg en roept even naar Nederland. De interesse werd nog meer gewekt! Daar moet bij vermeld worden dat Jan PD0JOO deze jongens al eerder wat over zijn hobby had verteld. Opleiding moeilijk? Gezien hun opleiding is N geen probleem.

Met dank aan: Jan PD0JOO, Jacob PA7JC en Sjohnie PC1TK