Aangescherpte maatregelen van de overheid i.v.m. coronavirus

Aangescherpte maatregelen van de overheid i.v.m. coronavirusVandaag 23 maart 2020 heeft de overheid nieuwe verscherpte maatregelen aangekondigd. Ook deze maatregelen hebben weer gevolgen voor onze landelijke en regionale activiteiten. Maatregelen die nodig zijn om verspreiding van het coronalvirus te beperken. Maar laten we hopen dat dit de laatste maatregelen zijn die onze overheid moet nemen. Blijf luisteren op de huisfrequentie en/of 145.500 MHz voor het geval een mede-amateur stoom moet afblazen of erger hulp nodig heeft. De webredactie wenst u heel veel sterkte de komende tijd en blijf vooral gezond en zorg voor elkaar. Maar vergeet daarbij niet uw eigen gezondheid of die van een ander.

Maatregelen genomen op 23 maart 2020 ivm coronavirus

Let op want dit bericht is van 23 maart. Mocht de overheid op een later tijdstip nieuwe maatregelen treffen dan vindt u deze niet hier. Maar de overheid plaatst deze op de eigen website die u kunt vinden op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws. Tevens kunt u de maatregelen genomen op 23 maart hier vinden.

Alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni 2020

Helaas zijn er nog steeds mensen die niet begrijpen wat er gaande is. Daarom zijn er wederom maatregelen nodig die erop gericht zijn zoveel mogelijk onderling contact te vermijden. Om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zo zijn vanaf 23 maart 2020 alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni 2020. Dat geldt ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 personen.

Hierdoor zijn alle afdelingsbijeenkomsten van de maanden april en mei afgelast.

Dus ook

  • Alle lezingen die nog voor maart , april en mei gepland staan
  • Zendexamens is Assen en Vlaardingen
  • Herdenking gevallen radiozendamateurs 4 mei
  • VERON Pinksterkamp
  • AmateurOverleg
  • WOO/CMZ vergadering
  • Uitreikingen gouden spelden
  • Vossenjachten
  • Alle overige lokale activiteiten
  • Alle bijeenkomsten die we hier vergeten te noemen

Kijk op de website van de overheid om alle maatregelen die het coronavirus verder terug moet dringen nog eens na te lezen. Want deze maatregelen treffen niet alleen de bijeenkomsten van de VERON.

Wat mag nog wel

Wij hebben een hobby dat u vanuit huis kunt doen. Er zijn verschillende speciale stations in de lucht die graag een verbinding met u willen maken. Op de website is de webredactie een soort blog begonnen om te laten zien wat onze mede-amateurs zoal doen nu zij gedwongen thuis zitten. Maak dat experiment waar u mee begonnen bent af en schrijf daarover in Electron of plaats het op het VERON Techniekforum (exclusief voor leden). Mocht u toch niet weten wat te doen en komen door het thuis zitten de muren op u af? Roep dan op de huisfrequentie of op 145.500 MHz.

Zorg goed voor uzelf maar ook voor anderen en volg de laatste instructies van 23 maart 2020.