1 – 2 april: SP DX Contest 2023

De Poolse radioamateurvereniging PZK nodigt alle amateurs uit om deel te nemen aan de SP DX Contest, van zaterdag 1 april 2023 15:00 UTC tot zondag 2 april 14:59 UTC. Dit is het grootste contestevenement van het jaar in Polen, met meestal meer dan 1000 Poolse stations QRV.

Het succes van deze contest hangt af van het aantal deelnemers. Het maakt niet uit of je een ervaren contester bent of het gewoon leuk vindt om ongedwongen contacten te leggen met SP-stations. Ook doet het er niet toe hoeveel tijd je kunt besteden en hoeveel QSO’s je kunt maken, de Poolse amateurs zien je graag in hun logs!

Logs

Ga naar SP DX Contest waar je de huidige regels kunt zien en je log na de contest kunt uploaden. Let op: logs kunnen niet langer via e-mail worden ingediend. De logs moeten ontvangen zijn voor 16 april 2023 23:59 UTC. Alle inzendingen worden onmiddellijk op de webpagina geplaatst, gevolgd door e-mailbevestigingen.

Contestresultaten

De definitieve resultaten worden verwerkt en beschikbaar gesteld rond 14 mei. De organisatie hantert een openlogbeleid, dus alle logs zijn openbaar. Let op de loganalysefunctie die nuttige informatie oplevert. Klik gewoon op je roepnaam in het tabblad scores. Je kunt dit testen in de wedstrijdarchieven van 2019, 2020 en 2021.

Samen met de resultaten zullen deelnemingscertificaten en topscoringscertificaten per categorie, land en continent beschikbaar zijn om te downloaden. Er is ook een lange lijst van plaquettes die gesponsord zijn door individuen en groepen die je op de webpagina kunt zien. Ten slotte kunt je  in aanmerking komen voor verschillende niveaus van de POLSKA Award voor het werken met de
16 provincies van Polen.

Uitsluiting

Wegens de huidige gebeurtenissen hebben de organisatoren besloten stations uit Rusland en Wit-Rusland uit te sluiten van deelname aan de SP DX Contest 2023.