WWSA (World Wide South America) contest 2019

WWSAIn het weekend van 8 juni vindt de WWSA (World Wide South America) contest 2019 plaats. Een jaarlijks terugkerende CW contest in het tweede weekend van juni.

GACW

De organisatie is in handen van de GACW (Argentinian Group of Radiotelegraphy).  Voor contest regels, logs en het aanvragen van certificaten raadpleeg de website contest.com.ar.

De naam van de WWSA contest is met opzet zo gekozen dat het een competitie betreft tussen Zuid Amerika en de rest van de wereld.

Wanneer is de World Wide South America Contest?

De contest begint op zaterdag 8 juni 2019 om 15.00u UTC en eindigt op zondag 9 juni om 15.00u UTC. Zowel de single als de multi-operator stations mogen gedurende de 24u operationeel zijn.

Welke banden zijn toegestaan?

De contest vindt plaats op de 80, 40, 20, 15 en 10 meter band.

Contest Exchange

Tijdens het contact dienen deelnemers RST en CQ zone (14) uit te wisselen.

Insturen van het log

Papieren logs worden niet geaccepteerd. Maar alleen logs met het cabrillo formaat kunnen ingestuurd worden. Logs insturen naar gacw.wwsa@gmail.com

Certificaten

De resultaten van de contest zijn na de contest te raadplegen op de website. Een team van vrijwilligers voor de berekening van de eindresultaten.
Vanwege de hoge prijs van de postdienst worden de certificaten uitgegeven in digitale vorm die kunnen worden gedownload van de website. Ook zijn er certificaten beschikbaar voor de beste score van elke categorie en de beste score van elk land.