Samenwerking VERON en VRZA met enquête herijking N-registratie

Via de website van de VRZA vernam de VERON dat de VRZA nu ook de enquête over de herijking van de N-registratie onder haar leden houdt over de N-herijking. In de berichtgeving op de VRZA website die daar aan vooraf ging, werd mogelijk de indruk gewekt dat de VERON haar enquêtevragen niet wilde delen met de VRZA. Helaas berust dat op een misverstand.

Vragenlijst zondagavond pas klaar

Vorige week ontving de VERON een verzoek van de VRZA om de uitgewerkte vragen beschikbaar te stellen. Hier kon de VERON helaas niet op ingaan vanwege het feit dat de definitieve vragenlijst niet klaar was. Dat is ook gemeld. Er is tot zondagavond laat aan de vragen gewerkt. Daarbij is door de makers van de enquête het advies van een externe deskundige gevraagd. Iemand die niet uit de radioamateurwereld komt, maar veel ervaring heeft met het opstellen van enquêtes. Op advies van deze deskundige zijn zondag nog enkele vragen opnieuw geformuleerd, om tot een duidelijkere vraagstelling te komen.

VRZA op de hoogte gebracht

In de nacht van zondag op maandag is de enquête via de nachtelijke e-mailing naar ruim 2100 VERON leden verstuurd waarvan een e-mailadres bekend was. De voorzitter van de VRZA is ook in deze e-mailing meegenomen. Daarnaast zijn de vragen ook maandagochtend vroeg al door de voorzitter van onze PR-Commissie verstuurd naar de voorzitter van de VRZA Commissie Machtigingszaken. Maandagochtend heeft onze algemeen voorzitter Remy Denker PA3AGF, n.a.v. het bericht op de website van de VRZA, gebeld met de voorzitter van de VRZA om te verduidelijken.

Oproep om de enquêtes in te vullen

Samenwerking VERON en VRZA met enquête herijking N-registratieDe uitslag van de enquête die de VERON aan haar leden heeft voorgelegd, wordt natuurlijk aan de Werkgroep N-herijking met VRZA en Agentschap Telecom voorgelegd. Wij roepen VERON èn VRZA leden op om de enquête van hun vereniging in te vullen en zo richting te geven aan het herijkingsvoorstel waar beide verenigingen aan gaan werken. De enquête van de VERON vindt u hier terug en kunt u nog t/m 5 juni invullen.

Lid worden van de VERON om deel te kunnen nemen aan de enquête

De VERON heeft vragen ontvangen van amateurs die nu nog lid willen worden om de enquête in te kunnen vullen. U bent van harte welkom om lid te worden van de VERON, maar om deel te kunnen nemen aan de enquête had u in maart al het lidmaatschap van de VERON moeten aanvragen. Dat heeft te maken met de werkwijze die de VERON volgt bij de aanvraag van het lidmaatschap. Iemand is pas lid van de VERON, indien binnen twee weken na publicatie in ons maandblad Electron geen bezwaren zijn ontvangen. Het is dan ook duidelijk dat het niet de intentie is van de VERON om de enquête in te zitten voor ledenwerving, zoals her en der gesuggereerd is.