Logbook of The World aanvragen nu ook per e-mail

Logbook of The World aanvragen nu ook per e-mailHet is nu ook toegestaan om een aanvraag voor een nieuw “Logbook of The World” (LotW) gebruikersaccount inclusief de benodigde documenten volledig per e-mail aan de ARRL te verzenden.

Radio Amateurs van buiten de Verenigde Staten die een verzoek in willen dienen om hun roepletters te certificeren om gebruik te kunnen maken van een nieuw Logbook of The World (LoTW) gebruikersaccount mogen nu de benodigde documenten ook per e-mail insturen. Niet in de USA woonachtige radio amateurs dienen een kopie van hun Radio Amateur licentie of autorisatie inclusief een kopie van een door de eigen overheid uitgegeven identiteitsdocument (waarop tenminste de naam en het adres van de aanvrager te zien is) in elektronisch formaat mee te sturen met de aanvraag. Eventueel andere persoonsgevoelige informatie mag afgeplakt of zwart gemaakt worden. Een overzicht van de benodigde materialen is op deze website te vinden.

De benodigde documenten kunnen naar het e-mail adres LoTW-help@arrl.org gestuurd worden. Wanneer deze materialen bij de ARRL ontvangen zijn, dan volgt daar een bevestiging op. Aanvragers zullen ook een korte termijn later een bericht ontvangen met het LoTW account wachtwoord, inclusief een roepletter certificaat bijgesloten. De ARRL zal geen van de ingestuurde documenten, elektronisch en/of op papier, bewaren. Wanneer alles is verwerkt worden de ingestuurde documenten vernietigd.