Kort radioamateurnieuws – week 30, 2023

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. Zevende kofferbakverkoop in Diest (B);
  2. Twee RSGB Tonight@8 sessies over de Ofcom raadpleging;
  3. UBA sectie ONZ activeert OP10KF in september;
  4. Nieuwsbrief VERON Hoekse Waard (A52);
  5. Electron schrijfwijzer.

Kort radioamateurnieuws

1. Zevende kofferbakverkoop in Diest (B) op 21 oktober

Zevende kofferbakverkoop in Diest (B) op 21 oktoberVoor de 7e keer organiseert de sectie UBA-DST zijn “Junk in the Trunk” (kofferbak verkoop). Dit evenement zal op zaterdag 21 oktober 2023 plaatsvinden in Diest te België. Aan de verkopers wordt €1,00 per verkoop gevraagd, de bezoekers genieten hierdoor gratis toegang en gratis parkeren.

Meer informatie over deze leuke radiorommelmarkt is terug te vinden op deze website. En mocht je wat hulp kunnen gebruiken om de locatie te vinden, dan is hier een routeplan te vinden. Ter plaatse is de UBA-DST bar uiteraard ook geopend.

2. Twee RSGB Tonight@8 sessies over de Ofcom raadpleging

De RSGB houdt twee speciale Tonight@8-evenementen over de raadpleging van Ofcom over radioamateurs. Ofcom is de Britse overheidsinstantie voor o.a. de vergunningsvoorwaarden in het Verenigd Koninkrijk.

  • Op maandag 31 juli wordt ingegaan op contesten, operating en callsignbeleid; deze Tonight@8 versie kan met name interessant zijn voor Full-licentiehouders.
  • Op maandag 7 augustus ligt de nadruk op Foundation en Intermediate onderwerpen, waaronder wijzigingen in roepletters en examens, evenals de consultatieclausules die kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden voor activiteiten die onze hobby onder de aandacht van het brede publiek brengt.

In plaats van de gebruikelijke webinar-stijl zullen deze evenementen forums zijn waar, na een korte inleiding, een panel van RSGB-experts je vragen zal beantwoorden. Wil je meer weten over de Britse vergunningsvoorwaarden, dan kan je deze Tonight@8 versies volgen en er ook aan deelnemen.

Vragen kunnen op de avond zelf worden ingediend via de live chat, of je kunt van tevoren een vraag insturen. Vragen vooraf kunnen per e-mail of via een korte, duidelijke video waarin je je vraag stelt. Vermeld in beide gevallen je naam en roepnaam en je vraag. Stuur vragen naar comms@rsgb.org.uk of ga voor meer informatie over de raadpleging, de evenementen en de panelleden naar deze RSGB-webpagina.

3. UBA sectie ONZ activeert OP10KF in september

Om de tiende verjaardag van de troonsbestijging van Koning Filip te vieren zal de sectie ONZ gedurende de hele maand september het speciale roepteken OP10KF in de lucht brengen. QSL via bureau (QSLL), eQSL en QRZ.com.

ONZ Radio Shack Oostkust is de stek van de radioamateurs uit Knokke-Heist.

Bezoek onze website of kijk op onze Facebook pagina voor meer informatie.

4. Nieuwsbrief VERON Hoekse Waard (A52)

VERON afdeling Hoekse Waard pakt flink uit deze zomer met een super dikke editie van de nieuwsbrief. Een wegens omstandigheden een weekje eerder dan gebruikelijk. Lees via deze link de juli editie van de VHWN.

Naast informatie over de bijeenkomst, QSL-post en de veld- en experimenteerdag valt er ook wat te lezen over Forten On The Air (Open Monumentendag), Castles On The Air, antennebouw en meer. Het artikel over de QSL-kaart en zijn verhaal bevat mooie foto’s. En ook de Low-Budget HAM-Operator heeft wat te lezen. Kortom, een clubblad dat de moeite waard is.

VERON Hoekse Waard wenst u veel leesplezier en wij willen u gelijk attenderen op onze 750e ronde volgende week zondagavond om 20.30 lt. vanaf de club locatie.
PI4VHW via 145.550 MHz.

5. Hoe artikelen voor Electron te schrijven: een handige schrijfwijzer

ElectronHet is hartje zomer. Tijd voor vakantie; reizen, rusten en hobbyen. En één van die vrijetijdbestedingen is het schrijven over je mooie radiohobby. Immers, wat je zelf in je shack hebt ontworpen, bebouwd en/of hebt ervaren, dat wil je graag met anderen delen. Het idee voor een leuk en leerzaam artikel in ons Electron Magazine is snel geboren.

Maar hoe pak je dat goed aan? Gelukkig bestaat daar een speciale Electron schrijfwijzer voor. Met alle informatie puntsgewijs op een rijtje hoe een goed stuk kopij bij de Electron redactie aan te leveren. Hoe beter jouw kopij, hoe sneller en prominenter het in Electron te bewonderen valt. Check dus even die schrijfwijzer en ga aan de slag. We zien de artikelen graag tegemoet.

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron.