Jan Stadman, DJ5AN/PA1TT, ontvangt het Yasme Excellence Award

Yasme Excellence AwardHet Yasme Excellence Award voor 2022 is aan Jan Stadman, DJ5AN/PA1TT uitgereikt. Dit jaar zijn er 3 awards uitgereikt. Jan ontvangt deze onderscheiding als erkenning voor zijn inspanningen bij het organiseren van hamradio-evenementenen. Ook is Jan is hiermee de derde Nederlander ooit die deze onderscheiding ontvangt.

HF-DAG

Al jaren worden de VERON HF-dag en de jaarlijkse European DX Foundation bijeenkomst in Bad Bentheim Duitsland door hem georganiseerd.

EUDXF

Jan runt ook de EUDXF-stand tijdens de Ham Radio beurs in Friedrichshafen. Samen met andere DX-verenigingen bedacht en vormde hij het “DX Plaza”. Het centrale ontmoetingspunt voor DX-ers die aanwezig zijn in Friedrichshafen.

In 2017 trad Jan toe tot het organisatiecomité van de Dutch German Radio Amateur Meeting DNAT. In 2020 nam hij, net voor COVID, het voorzitterschap van de commissie over. De pandemie hield hem niet tegen en zelfs met de geldende beperkingen kon hij verschillende evenementen organiseren. Jan geeft gewoon nooit op. Het is goed om hem weer volledig betrokken te zien.

YASME Excellence Award

De Yasme Excellence Awards zijn voor personen die door hun eigen service, creativiteit, inzet en toewijding een belangrijke bijdrage leveren aan amateurradio. De bijdrage kan een erkenning zijn van technische, operationele of organisatorische prestaties, aangezien dit nodig is om amateurradio te laten groeien en  bloeien. De prijzen worden van tijd tot tijd uitgereikt wanneer het bestuur dit gepast acht.

Het Yasme Excellence Award bestaat o.a. uit een glazen bol, welke Jan tijdens de DNAT in Bad Bentheim ontvangt.