DNAT: Het 49ste Duits-Nederlands Amateur Treffen

DNATOp donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 vindt het 49ste DNAT (Duits-Nederlands Amateur Treffen) plaats in het sfeervolle Bad Bentheim (D). De DARC, VRZA en VERON werken gezamenlijk aan de totstandkoming van dit inmiddels traditionele evenement.

Zendamateurbeurs en vlooienmarkt

Een mooie gelegenheid om de camper, de caravan of de tent te pakken en eens te genieten van de Duitse gastvrijheid. Om het ook voor de echtgenote en kinderen aantrekkelijk te maken is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het vlakbij gelegen zwembad. Op zaterdag is er naast de zendamateurbeurs ook een grote vlooienmarkt in de voortuin van het kasteel.

Verenigingen en interessegroepen

Ook zijn er jaarlijks een aantal verenigingen en interessegroepen vertegenwoordigd, zoals de EUDXF, DIG, QCWA, OOTC, DASD en VFDB. Het DNAT staat altijd open voor samenwerking met andere amateurverenigingen en interessegroepen. Ieder die zich serieus bezighoudt met het zendamateurisme (in de breedste zin van het woord) vindt gehoor bij het DNAT. Dit komt de variatie in het aanbod van het DNAT ten goede, stimuleert verdere samenwerking, ontmoeting tussen gelijkgestemden en verbreedt ons aller horizon.

Clubstation

Gedurende het gehele DNAT zijn de “Ameländer  I01” met hun clubstation QRV in het slotpark. Een bezoek wordt zeer gewaardeerd!

Indoor speeltuin en vlindertuin

Kasteel van Bad Bentheim is een bezoekje waard als je toch op de DNAT bentVorig jaar hadden we haast tropische omstandigheden tijdens het DNAT. Wij hopen uiteraard weer op mooi weer. Mocht dat niet zo zijn, dan is er de mogelijkheid voor een bezoek aan Emsflower, met zijn “Erlebnispark”, indoor speeltuin en vlindertuin op ongeveer 15 km afstand.

Ook het prachtige Kasteel Bad Bentheim is zeker een bezoek waard als je toch op de DNAT bent.

“Tagesplaketten”

De DNAT-camping is ook dit jaar weer te vinden “Am Badepark”, Zum Ferienpark 1 in 48455 Bad Bentheim. De DARC-camping is zoals gebruikelijk te vinden “An der Freilichtbühne 1 in 48455 Bad Bentheim”.

Wij willen u er op wijzen om de zogenaamde “Tagesplaketten” aan te schaffen, deze bieden toegang tot alle evenementen. Tevens moet u in het bezit zijn van een “Tagesplakette” om een plaats voor een stand op het buitenterrein van de HAM-beurs te kunnen reserveren.

Ook kunt u alleen als u in het bezit bent van een “Tagesplakette” gebruik maken van het gratis vervoer met de minibusjes van en naar DNAT-evenementen en bijeenkomsten.

 • De “Tagesplaketten” zijn verkrijgbaar bij DNAT Camping gedurende het gehele DNA.
 • Op onderdag en vrijdag bij de DNAT-info in Gaststätte “Grafschafter Stube”.
 • Op zaterdag bij de HAM-Beurs in de Schürkamphal en bij de bestuurders van de minibusjes.

Gouden Antenne

Helaas wordt dit jaar weer géén Gouden Antenne uitgereikt. De jury heeft lang gewikt en gewogen, maar is tot de conclusie gekomen dat niemand de hoge toelatingseisen tot de selecte groep Gouden Antenne bezitters heeft weten te halen. Nu maar hopen dat dit volgend jaar anders is.

Het DNAT programma

Donderdag 24 augustus

DNAT Duits-Nederlands Amateur TreffenBezoekers van het DNAT kunnen zich aanmelden bij de DNAT-info in Gaststätte “Grafschafter Stube”, aan de Schloβstrasse 16. Dit is tegenover de ingang van het kasteel. Hier is alle informatie beschikbaar over het DNAT.

Op donderdagavond is er om 20.00 uur een eerste bijeenkomst in Hotel Berkemeyer (Gildehauserstraβe 18). Hier wordt teruggekeken op de vorige DNAT’s  en is er volop gelegenheid voor eye-ball-QSO’s.

Vrijdag 25 augustus

Bezoekers van het DNAT kunnen zich aanmelden bij de DNAT-info in Gaststätte “Grafschafter Stube”, aan de Schloβstrasse 16.

 • Van 14.00 tot 16.00 uur is er een aanreiscontest van de VERON.
 • Om 15.00 uur volgt dan de officiële opening van het DNAT in de slotkerk (Katherinenkirche) door onze beschermheer, Landraad Friedrich Kethorn.
 • Vanaf 20.00 uur is er dan een welkomsavond op de DNAT-camping.

Zaterdag 26 augustus

Radiomarkt DNAT

Vanaf 05.30 uur kunnen verkopers van de radiovlooienmarkt het schoolterrein op. Vooraanmelding is hierbij niet nodig, wel is het dit jaar noodzakelijk een “Tagesplakette” aan te schaffen door de hoofdverkoper en toegangsbewijzen voor de vlooienmarkt voor zijn medewerkers. Er is geen stroom op het buitenterrein en voor kramen moet u ook zelf zorgen.

 • Om 08.30 uur gaan de deuren van de Schürkamphal (Am Schürkamp) open voor bezoekers van de HAM-beurs. Ook de buitenmarkt gaat om 08.30 uur open.
 • Vanaf 11.00 uur worden er lezingen gehouden in de klaslokalen van de Realschule op het schoolterrein. Deze zijn te bereiken vanaf de vlooienmarkt.
 • Bij binnenkomst ontvangt u aan de kassa’s een programmaboekje waarin de onderwerpen van de lezingen nader worden toegelicht.
 • Ook om 11.00 uur zijn er bijeenkomsten van het QCWA en de OOTC in Gaststätte “Grafschafter Stube”, (Schloβstrasse 16)  Tegenover de ingang van het kasteel).
 • Om 13.00 uur begint de vossenjacht van het Distrikt Westfalen-Nord.
 • Het EUDXF houdt ook dit jaar weer om 13.00 uur haar jaarlijkse bijeenkomst in Hotel Berkemeyer (Gildehausserstrasse 18).
 • Eveneens om 14.00 uur is er een bijeenkomst van het DASD op de DNAT-Camping  (“Am Badepark”, Zum Ferienpark 1). Aansluitend daaraan is er een DIG-bijeenkomst om16.00 uur op de DNAT-Camping  (“Am Badepark”, Zum Ferienpark 1).
 • Vanaf 19.30 uur is er een verrassingsavond op de DNAT-camping. Inloop vanaf 19.30 uur. Hiervoor moet men zich wél vooraf opgeven op de camping zelf of bij de DNAT-info!!!

Zondag 27 augustus

Om 12.00 uur is er het traditionele haantjes-eten op de DNAT-camping.  (Wel even vooraf inschrijven bij Bea van de Riet (PA3GJB).

Daarna aanvaarden velen alweer de thuisreis en is er de afreis-contest van de VRZA.

Tenslotte is er dan om 20.00 uur de zogenaamde Winke-Winke-Party in Hotel Berkemeyer en behoort het 49ste DNAT alweer tot het verleden.

Ten slotte…

LET OP: alle programma onderdelen zijn onder voorbehoud.

Maar zoals Siegfried Prill (DC9XU) altijd zegt:
“Het einde van het DNAT, is het begin van het DNAT.”
En volgend jaar viert men het gouden jubileum…!!!

Jan Stadman                                                                                    Bea van de Riet

PA1TT / DJ5AN                                                                               PA3GJB

Dus: er een paar daagjes ertussenuit ? Kom naar het DNAT van 24 tot en met 27 augustus 2017.