Italië krijgt toegang tot 60 meter

Italië krijgt toegang tot 60 meterEindelijk hebben de radio amateurs in Italië ook toegang tot de 60 meter band. De Italiaanse minister van Economische Zaken heeft dat op 5 oktober 2018 vastgesteld. Op die dag is de verdeling van frequenties tussen 0 en 3 GHz goedgekeurd.

60 meter

De toegang tot deze 60 meter band treedt 15 dagen na de goedkeuring in werking. En voor de Italiaanse Hams is deze band vastgesteld op 5,3515 MHz tot 5,3665 MHz. Het gebruik van deze band is op secundaire basis. En met maximaal 15 Watt EIRP. Ofwel equivalent isotropisch uitgestraald vermogen.

Interesse in het volledig frequentie overzicht voor Italië? Download dat dan via deze link.

Harmonisatie

Voor radio amateurs uit de meeste overige Europese landen geldt precies hetzelfde spectrum. En dat spectrum is vastgesteld tijdens de WRC-2015 (World Radiocommunications Conference) in Genève. Daarmee volgt Italië de voorgestelde frequentie harmonisatie. Klik hier voor alle VERON nieuwsberichten over alle gehouden en te houden WRC bijeenkomsten. Echter voor alleen de berichten over de WRC van het jaar 2015 is hier te klikken.

Meer berichtgeving over de 60 meter band is via deze link te vinden. Maar probeer ook deze link waarmee je alle berichten over 5 MHz naar voren haalt.

Benvenuto

De eerste stations uit Italië zijn al gespot op 60 meter. En tegen die Hams zeggen wij “benvenuto“.