Er op uit trekken en radio mee, Belgium Outdoor Shack (BOS)

portabel verbindingenEr op uit trekken, radio mee en portabel verbindingen maken wint aan populariteit. De verdere miniaturisering van HF transceivers zal hier niet vreemd aan zijn. En niets leuker dan jezelf voorspiegelen dat outdoor radiootje spelen tot een aktievere levensstijl behoort.

Bergtoppen, natuurparken, kastelen en vuurtorens

Pas écht leuk wordt het wanneer je ook wat QSO’s kan maken en daar dragen de verschillende (award) programmas toe bij, allemaal met verschillende doelen (bergtoppen, natuurparken, kastelen, vuurtorens, ik noem maar wat) voor.
Probleem is dat occasionele activators de bomen in het spreekwoordelijke “BOS !” niet meer zien. Er is een groot anbod van (award) programma’s, zowel worldwide als nationaal.
Elk programma heeft zijn eigen regeltjes en nummering van referenties. Hier en daar treedt ook nog versnippering op door lokale organisaties die hun eigen programma uitwerken, zelfs nog lokale nummering toepassen op de te aktiveren referenties.

BOS

Om u wegwijs te maken, specifiek voor Belgie, is het web platform BOS ! opgezet. Hier kan je de info vinden over de verschillende programmas die aktief zijn in Belgie. Tel daarbij een heleboel tips van ervaren aktivators i.v.m. equipment, software, QSL, portable DXclusters, etc.

Teveel om op te noemen, neem zelf een kijkje op de website!
Hopelijk veel succes op uw /P aktivatie !

www.belgiumoutdoorshack.be

ON4VT aka OT4V Danny