Forten On The Air

Forten The AirAl enige jaren is de crew van PI4CG bezig om een “Forten On The Air” event in de lucht te krijgen van af Fort “Buitensluis” op een meer dan regionale schaal. Na het Koude Oorlog weekend van 22 en 23 oktober 2022 is door het grote het aantal geactiveerde monumentale objecten waaronder ook vanaf Westenschouwen vanuit de BB bunker onder PB6BB en de goede ervaringen met het publiek het idee geboren om deze activaties te combineren.

Het is een mooi moment om het al redelijk bekende “Forten On The Air wat traditiegetrouw gehouden wordt tijdens Open Monumentendag te gebruiken zodat het brede publiek kennis maken met onze hobby. Ook komt dit de beleving van de monumenten vaak tengoede.

Om goed voorbereid te zijn voor de 37e Open Monumentendagen op 9 & 10 september 2023 is het wellicht raadzaam om alvast eens contact te leggen als amateur met collega amateurs en natuurlijk beheerders van de objecten. Zij willen veelal hun medewerking verlenen.

COTA-PA

Castles on the Air – Nederland (COTA-PA) is een nationaal programma waarin amateurradio en de interesse in historische gebouwen – specifiek fortificaties – wordt gecombineerd. Het programma genereert aandacht voor historische plekken in Nederland.  En creëert ondertussen een radio-activiteit die interessant is om verbindingen mee te maken.

In het programma kennen we op dit moment twee categorieen van fortificatoes,
– Middeleeuwse / renaissance kastelen en forten
– Verdedigingswerken zoals de vestingen langs de waterlinies tot aan de Atlantikwall (WO2)

Op COTA-PA staat een mooie verzameling Castles On The Air welke ook nog te activeren zijn voor een award.
Kortom nu plannen maken en regelen is straks onbezorgd genieten en meedoen aan een mooi event.

Informatie

Mocht u actief willen participeren in dit evenement met een station of anders dan vernemen we dit graag via a52@veron.nl. Wellicht is het mogelijk om een lijst van actieve stations te publiceren.

Namens PI4CG, Gerard Speksnijder PD2GSP
Namens de radio-organisatie van het CUBA weekend, Michel Bleijenberg PD4AVO en Dan de Bruijn, PA1FZH