DXCC Most Wanted lijst

De meest begeerde DXCC entiteiten in één lijst

DXCC Most Wanted lijstDe website ClubLog heeft een “DXCC Most Wanted List” opgesteld met daarin de meest begeerde DXCC entiteiten. De informatie in deze lijst wordt samengesteld vanuit de QSO’s welke worden ingezonden bij ClubLog. Om de kwaliteit te verbeteren zullen alleen QSO’s met bevestigde QSL’s als “gewerkt” worden beschouwd. De “most wanted” lijst wordt iedere maand ververst.

Op het moment van schrijven staat prefix P5 (Noord Korea) op nummer één, en dat zal niemand verbazen. Maar wat staat er verder in de top 10? En wat gebeurt er wanneer je specifieke banden (van 6 tot en met 160 meter) of modes (CW, spraak of data) selecteert? Kijk nu snel in de online lijst om te ontdekken waar deze zomer nog hard aan gewerkt moet worden vanuit de eigen radio shack.

Meer informatie over de DX Century Club (DXCC) is (in het Engels) terug te lezen op deze Wikipedia pagina.

Update: Vanaf december 2018 kunnen de VERON leden zich ook aanmelden bij Clublog als lid van de VERON. Hierdoor kunnen leden van de VERON maar ook als verenigingen onder elkaar de competitie met elkaar aangaan. Lees alle details over dit nieuws terug in dit bericht.