ARRL kiest een nieuwe President


Januari 2016 markeert een wisseling van de wacht bij de League. Na het uitzitten van drie termijnen van 2 jaar, treedt ARRL voorzitter Kay Craigie, N3KN terug en het bestuur zal op 15 januari haar opvolger – de 16e president van de League – kiezen.

De American Radio Relay League (ARRL), houdt later deze maand de jaarlijkse vergadering van de Raad van Bestuur. De Raad kiest dan ook andere functionarissen, zoals vice-presidenten en de leden van het Executive Commitee.

ARRL’s 15e president, Kay Craigie, N3KN, zal deze maand aftreden en vermoedelijk door de ARRL eerste vice-voorzitter Rick Roderick, K5UR worden opgevolgd.

N3KN KayCraigie verkreeg haar licentie in 1983. Ze acteerde voorheen als de ARRL sectie manager voor Oost-Pennsylvania, als plaatsvervangend directeur en directeur van de Atlantic Division en als ARRL’s eerste vice-voorzitter. Onder haar voorzitterschap leidde N3KN de ARRL in de overgang naar de tweede eeuw van het bestaan.

De jaarlijkse bijeenkomst zal ook de laatste zijn voor de ARRL Chief Executive Officer (CEO) David Sumner, K1ZZ en voor ARRL Chief Operating Officer (COO) Harold Kramer, WJ1B. Beiden gaan dit jaar met pensioen. Kramer vertrekt eind februari. Sumner richt zich op 1 mei. Hij is bereid om de nieuwe CEO in te werken om een ​​soepele overgang te garanderen.

Tijdens de jaarlijkse vergadering ontvangt de Raad het verslag van een speciaal comité, dat naar verwachting een aanbeveling voor Sumner’s opvolger zal doen. De COO-positie blijft vacant tot de nieuwe CEO is benoemd.

Tegen de tijd dat hij terug treedt, is K1ZZ gedurende 44 jaar op het ARRL-hoofdkwartier full-time medewerker geweest. Hij werd benoemd tot secretaris en in 1982 tot algemeen directeur. Sinds 2001 is Sumner Chief Executive Officer.

W1AW. het hpoofdkwartier van de ARRL in ConnecticutDe Raad van Bestuur ontvangt ook het verslag van de Strategic Planning Working Group, die aan een herziening van het strategisch plan voor de League heeft gewerkt. Daarnaast zal de financiële commissie de Raad vragen om de operationele begroting voor 2016-2017 te ratificeren.

De jaarlijkse vergadering van de Raad van Bestuur van de ARRL vindt plaats op vrijdag en zaterdag, 15 en 16 januari, in Windsor, Connecticut.