Antenne-meetdag 2019 Meppel

Afdeling A32 organiseert in 2019 weer een Antenne-Meetdag. In het licht van “meten is weten” organiseert A32 deze dag op zaterdag 11 mei 2019. De metingen worden, zoals reeds vele jaren, gehouden bij wegrestaurant De Lichtmis aan de A28 afslag 22.

Antenne-meetdag, hoe en waar gaan we deze metingen voor u verrichten?

De metingen worden, zoals reeds vele jaren, gehouden bij wegrestaurant De Lichtmis. In het weiland tegenover het restaurant wordt door de ‘Antennemeetgroep’ weer een antenne-meetstand ingericht. Bronantennes staan op 400 meter afstand van de meetstand. Waardoor een homogeen meetveld ontstaat en eventuele reflecties te niet gedaan. Onze nauwkeurig bestuurbare eigenbouw-rotor , die voorzien is van een krachtige stappen-motor, draait de antennes. Om een nauwkeurige aanwijzing van de openingshoek te meten. De spectrumanalyser meet versterking, voor-achterverhouding en staandegolf van de aangeboden antenne. U krijgt natuurlijk een volledige uitdraai van de meting, zodat u deze thuis nog eens rustig kunt nalezen. Het hoeft niet beslist een eigenbouw antenne te zijn wat u laat meten. Nieuwsgierig of de opgegeven fabrieksspecificatie van u antenne klopt? Geef u dan op voor de antenne-meetdag.

Aanmelden antenne-meetdag

Wilt u iets laten meten? U kunt zich tot uiterlijk 1 mei 2019 opgeven via a32@veron.nl of pe1rqy@veron.nl.

Ook als U niets te meten heeft bent U van harte welkom. Het is altijd een zeer leerzame en ook gezellige dag. Bij onvoldoende deelnemers gaan de metingen niet door. Graag tot ziens op deze bijzondere dag.

Routebeschrijving

U vindt Restaurant De Lichtmis langs de A28 bij afslag 22. De organisatie hoopt u te mogen verwelkomen op 11 mei!

Word lid van de VERON

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door inspanningen van vrijwilligers, VERON afdeling Meppel (A32). U wilt toch ook dat VERON afdelingen activiteiten en evenementen blijven organiseren? Word lid van de VERON en gebruik ons aanmeldingsformulier.