Amateur van het Jaar 2014

Amateur van het jaar 2014, Hans van den Berg PA0JBBAmateur van het jaar is de meest prestigieuze onderscheiding voor een Nederlandse radioamateur. De onderscheiding, een wisselbeker, en een geldprijs worden ieder jaar door Het Vederfonds uitgereikt. Ook dit jaar was er weer een amateur van het jaar.

In een overtuigende considerans van Prof. Ir. Klaas Robers, PA0KLS, werd gewezen op de prestaties die geleverd zijn door deze zendamateur. Zijn inzet bij het opzetten van de antenne installatie voor de middengolfzender van Vahon Hindustani Radio, de radiozender in omgeving Den Haag voor de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland, was bijzonder opvallend. Maar ook de manier waarop de zendamateur zijn werkzaamheden voor Vahon in Electron beschreef, en op die manier kennis deelde met zijn mede-amateurs, was opvallend.

Amateur van het Jaar 2014

Mevrouw Françoise Kosters, achterkleindochter van oprichter Anton Veder en voorzitter van het Vederfonds, maakte bekend dat OM Hans van de Berg, PA0JBB, is verkozen tot Radio Amateur van het jaar 2014.

Lees de volledige considerans van Prof. Ir. Robers en de toespraak van Mw. Kosters op de website van het Vederfonds.

Meer over de Amateur van het Jaar 2014 in de januari-uitgave van de Electron.