8AAT lanceert internationale Hackathon voor de amateurradiogemeenschap

8AAT lanceert internationale Hackathon voor de amateurradiogemeenschapHet Canadese 8AAT lanceert een internationale Hackathon voor de amateurradiogemeenschap. Het is als een eendaags evenement gepland in november 2024.

8AAT organiseert en coördineert het evenement. En ze zien graag dat deze aankondiging veelvuldig binnen de amateurradiogemeenschap wordt doorgegeven om het evenement te helpen promoten.

Waarom een internationale hackathon?

8AAT wil meer steun en interesse voor amateurradio bij de jongere generaties opwekken. En zo helpen met regionale en lokale clubwervingsstrategieën om dalende ledenaantallen tegen te gaan. Het is een aanvulling op de al bestaande strategieën om onze mooie radiohobby in de schijnwerpers te krijgen en te houden. Dit evenement zal het dan ook mogelijk maken om de expertise van ervaren radioamateurs te delen met een ontvankelijk jonger publiek.

Wat is 8AAT?

8AAT lanceert internationale Hackathon voor de amateurradiogemeenschap8AAT werd in september 2023 uit frustratie opgericht. En wel om projecten voor amateurradio, robotica, kunstmatige intelligentie, software, elektronica, energie, ISRU (In-Situ Resource Utilization) en ruimtevaartindustrie te promoten onder jongeren. In eerste opzet voor Oost-Ontario en West-Quebec in Canada. Om studenten op passende wijze voor te bereiden op opkomende carrières en eisen van de verschillende industrieën.

Zonder overheidsfinanciering bereikte 8AAT met succes 18 scholen en ruim 300 leerlingen in vier provincies. 8AAT heeft de steun van zeven lokale amateurradioclubs en meer dan twintig ingenieurs en wetenschappers, verspreid over vier landen. En ze trainen een universiteitsclub om een ​​cubesat-satelliet te bouwen.

8AAT heeft middelbare scholen op het platteland met weinig tot geen technische ervaring aan de hand genomen en ze naar het niveau getild waarop ze amateurradio, ballonlanceringen op grote hoogte, satellieten, elektronica en ondernemerschap verkennen.

Wat is de link met radioamateurs?

Op 31 mei zullen ongeveer 25 8AAT-deelnemers een Canadese basisamateurlicentie hebben voltooid. Deze deelnemers zijn allen jonger dan 23 jaar! En op 31 augustus 2024 volgen er nog eens 10. Het doel is nog eens 75 deelnemers met basislicenties in mei 2025.

De Amateur Radio Society of Canada verstrekte in 2023 een gemeenschapssubsidie ​​aan CA2RC (Carleton Aerospace Astrophysics Radio Club, opgericht door ondergetekende) voor het cubesat-satellietproject. En ondergetekende kreeg begin 2024 een studiebeurs voor het gemeenschapswerk via 8AAT. En deze ondersteuning wordt zeer gewaardeerd.

Met Nederlandse steun wil 8AAT graag doorgaan met de internationale Hackathon. En deze op passende wijze promoten bij radioamateurs en potentiële jonge amateurs in Nederland. Dus zegt het voort…

Bedankt!

Leo Yoshinaka, 8AAT
Nepean, ON, Canada
VA3KYO
www.8aat.space
www.linkedin.com/company/8aat

8AAT lanceert internationale Hackathon voor de amateurradiogemeenschap