100 jaar Amusement via de Ether

Uitnodiging: 100 jaar Amusement via de Ether

Zondag 17 april 2016: 12.00 uur – 16.00 uur, Rotterdam

100 jaar Amusement via de EtherHet is bijna 100 jaar geleden dat de eerste omroep uitzending de ether in ging. Een nieuwe periode in amusement brak aan. Niet langer hoefde je het huis uit om muziek, cabaret en toneel te horen. Het radiotoestel maakte het mogelijk om vanuit je luie stoel vermaakt te worden.

Deze ontwikkelingen willen we u graag laten zien in het Rotterdams Radio Museum (RRM). Van de eerste primitieve zelfbouw radio’s tot de luxe salontoestellen. Van het eerste experimentele Philips tv-tje tot de laatste beeldbuis tv’s. Er zullen tal van leuke radio en tv fragmenten te beleven zijn op de originele toestellen uit die tijd.

100 jaar Amusement via de EtherOp deze dag spreekt mevrouw Jacqueline Bierhorst namens NPO Audio & Commerciële landelijke vergunninghouders (alle 9, te weten: Qmusic, Radio 538, SLAM!FM, BNR Nieuwsradio, Radio Veronica, Sky Radio, Sublime FM, 100%NL en Radio 10) over de toekomst van de FM en digitale radio ontvangst.

De heer Tim de Wolf, zeer bekend in de audio en radio beurs wereld, spreekt over de begindagen van de radio en de radio omroepen. Bekijk het volledige programma hier.

Het wordt weer een interessante, gezellige dag waarvoor wij u en familieleden of vrienden graag uitnodigen en U misschien op de ruilbeurs een nostalgisch pronkstukje op de kop kunt tikken.

Graag tot ziens op zondag 17 april, U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet, namens

F. de Jong sr.
Voorzitter Rotterdams Radio Museum