WSJT-X versie 2.5.1 uitgebracht

WSJT-X versie 2.5.1Het ontwikkelingsteam heeft de General Availability (GA) versie van WSJT-X versie 2.5.1 uitgebracht. Deze versie bevat voornamelijk verbeteringen en reparaties van defecten met betrekking tot de Q65- en JT65-modi bij gebruik met niet-standaard en samengestelde oproepen. Ook is een nieuwe functie opgenomen voor microgolf-vliegtuigscatter. Ook zijn er reparaties voor defecten die zijn ontdekt sinds de 2.5.0 GA release. Een volledige lijst van wijzigingen is te vinden in de Release Notes.

Belangrijk

Als u de modi JT65 of Q65 verwacht te gebruiken om QSO’s met zwakke signalen te maken waarbij een niet-standaard roepnaam betrokken is, zorg er dan voor dat u upgradet naar WSJT-X 2.5.1!

Links naar WSJT-X 2.5.1 installatiepakketten voor Windows, Linux, en Macintosh zijn https://wsjt.sourceforge.io/index.html beschikbaar:

U kunt de pakketten ook downloaden van de SourceForge site: https://sourceforge.net/projects/wsjt/files. Het kan even duren voordat de SourceForge-site is bijgewerkt.

Licentie

WSJT-X is gelicenseerd onder de voorwaarden van versie 3 van de GNU General Public License (GPL). De ontwikkeling van deze software is een coöperatief project waaraan veel radioamateurs hebben bijgedragen. Als u onze code gebruikt, heb dan de beleefdheid om ons dat te laten weten. Als u bugs vindt of verbeteringen aanbrengt in de code, meld dit dan tijdig aan ons.

De auteurs en auteursrechthebbenden van  verzoeken afgeleide software geen programma’s te publiceren die gebaseerd zijn op functies in WSJT-X voordat deze functies beschikbaar zijn gemaakt in een Algemene Beschikbaarheid (AV) uitgave van WSJT-X. We zullen stoppen met het openbaar maken van Release Candidate (RC) pre-releases voor testdoeleinden en vroege toegang voor gebruikers als dit verzoek genegeerd wordt.

Bug reports

Bugs moeten gerapporteerd worden door de instructies te volgen die u hier in de gebruikershandleiding vindt:
https://www.physics.princeton.edu//pulsar/K1JT/wsjtx-doc/wsjtx-main-2.5.1.html#_bug_reports

We hopen dat u veel plezier zult beleven aan WSJT-X 2.5.1.

73 van Joe, K1JT; Bill, G4WJS; Steve, K9AN; en Nico, IV3NWV