Vriendenronde Vlaamse Ardennen vanuit luchtballon – ON6ZT/AM

vriendenronde Vlaamse Ardennen vanuit luchtballon

OM’s en (X)YL’s,
Het is zover!!! We vliegen er in met Radioclub Zottegem: ON6ZT/am met Vriendenronde Vlaamse Ardennen!
Vanavond (maandag 22 augustus) vertrekken we ongeveer tussen 19 en 19.30 uur, weliswaar vanuit Oudenaarde en zijn dan QRV tot de gas op is. HI
Clubfrequentie: 145.550 MHz.
Hopelijk tot straks!
ON6ZT/am-team
Volg zeker de pagina van ON6ZT, onze clubpagina, daar zal ik updaten: https://www.facebook.com/on6zt

Op woensdag 10 augustus 2022 plant de radioclub uit de Belgische gemeente Zottegem (de UBA sectie ZTM) de vriendenronde ‘Vlaamse Ardennen’ vanuit een  luchtballon. Zottegem is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen ten zuidoosten van de stad Gent. De speciale vriendenronde vanuit een luchtballon zal voor deze gelegenheid de roepnaam ON6ZT/AM gebruiken.

Start

Afhankelijk van de windrichting zal ON6ZT/AM mogelijk ook te werken zijn vanuit de Nederlandse provincies Zeeland en/of Noord-Brabant. De start zal vermoedelijk zijn tussen 18 en 20 uur. Wie deze unieke vriendenronde wil volgen, zet alvast de datum in zijn of haar agenda.

De radioamateurs ON8VC Jurgen, ON3NSB Niels en ON5MB Bernard  zullen de vriendenronde verzorgen op de frequentie 145.550 MHz. De luchtballon zal opstijgen in de omgeving van Zottegem en de vlucht zal vermoedelijk één tot anderhalf uur duren van op een hoogte van maximum 2500 voet. De luchtballon zal ook te volgen zijn via APRS.

Vriendenronde ‘Vlaamse Ardennen’ vanuit luchtballon is weersafhankelijk

Voor een ballonvaart hangt alles natuurlijk af van de weersomstandigheden. Bij slecht weer zal de vriendenronde aldus niet kunnen doorgaan. Meer technische info en updates worden bijgehouden via sociale media www.on6zt.be alsook via QRZ.com

De technische info

TRX: Yaesu FT2980E (80 watt) en Yaesu FT 7800 (50 watt als back-up)
Antenne: Sirio VHF Dipool en Cushcraft AR-270 (als back up)
Power: 2 x droge batterij 12V – 20 Ah