VHF nieuwsbrief 83 en nieuw VHF Handboek v8.50

IARU-R1-logoDe laatste editie van de VHF nieuwsbrief is naar iedereen op de VHF-mailinglijst van de IARU regio 1 gestuurd. Indien je niet op de mailinglijst staat kun je de nieuwsbrief hier downloaden.

VHF Nieuwsbrief 83

In de laatste nieuwsbrief noemt Jacques Verleijen ON4AVJ het volgende: “Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van toekomstige bedreigingen voor onze banden van voorgestelde agendapunten voor WRC 2023“. En blijkbaar niet alleen boven 1 GHz. Zelfs onze traditionele 2 meter band is een doelwit voor sommige toezichthouders. Het is dus heel belangrijk voor ons om onze banden te verdedigen met alles wat we hebben:

  • Allereerst om initiatieven te nemen om de activiteit op al onze banden te vergroten door onze passie voor techniek  en onze kennis over propagatie te promoten.
  • Ten tweede om een ​​goede relatie te hebben met onze toezichthouders en hen uit te leggen wat we doen en dat onze activiteiten een toegevoegde waarde hebben voor onze samenleving, door technologie en wetenschap te promoten.

2 meter propagatie experiment

Vandaag zaterdag 20 juli 2019 om 17.00 – 19.00 UTC (19.00 – 21.00 uur lokale tijd) organiseert VERON afdeling A41 Flevoland een 2 meter propagatie experiment.

VHF Handboek v8.50

De nieuwe versie van het VHF-handboek 8.50, met de aanbevelingen van onze tussentijdse vergadering in Wenen is gepubliceerd. U kunt het handboek hier downloaden