Terugblik op de 44e Clipperton DX Club conventie

Terugblik op de 44e Clipperton DX Club conventieDe Clipperton DX Club organiseerde in september haar 44ste jaarlijkse conventie. Deze samenkomst vond plaats op het Franse eiland Oléron.

Via deze link kan je een filmpje over deze jaarvergadering van de CDXC-leden en de bijeenkomst bekijken. Of kijk hier om een indruk te krijgen door middel van de nodige foto’s.

De oprichting

De Clipperton DX Club is een Franse organisatie die amateurradio-expedities ondersteunt door het verstrekken van financiële steun, het printen van QSL-kaarten en het uitlenen van radioapparatuur. De club werd in juli 1978 opgericht door Franse radioamateurs die terugkeerden van een expeditie naar Clipperton Island. In één week, van 20 tot 27 maart 1978, werden ruim 29.000 QSO’s gemaakt.

De expeditie was een enorm succes en terug in Frankrijk richtten de Franse expeditieleden de Clipperton DX Club op.

Sindsdien heeft de club assistentie verleend aan ontelbare amateurradio-expedities. Bijvoorbeeld: 3Y1, 5R, 5V, 7O, A5, CEØ, D6, FH, FO, FOØ, FP, FR/E, FS/FJ, FT, J2, J7, J8, KH1, KH5, KH5K, PJ, SØ, ST2, T32, T33, TT8, TY, VK9, VKØ, VP8, V2, ZK1. De volledige lijst is hier terug te vinden.

De club heeft ook de DXpedition Award (DXPA) in het leven geroepen speciaal om amateurradio-expedities te belonen.

Doelen

Het doel van de Clipperton DX Club is het bevorderen en ondersteunen van de organisatie van amateurradio-expedities. Maar daarnaast heeft ze ook nog talrijke andere opdrachten:

  • Ze organiseert elk jaar een internationale conventie, waaraan vooraanstaande DX-ers deelnemen;
  • Ze organiseert een maandelijkse artikelen gewijd aan DX in het Franstalige Radio REF-magazine uitgegeven door de Franse radioamateurvereniging REF (Réseau de Émetteurs Français);
  • Ze creëerde het DXPA-diploma, om verkeer met amateurradio-expedities te belonen;
  • Ze biedt haar leden een bevoorradingsdienst;
  • Ze beloont bepaalde radioamateurs met de onderscheiding “CDXC Merit”.

De speciale roepnaam TM44CDXC was in de ether van 26 augustus tot 9 september 2023.

Terugblik op de 44e Clipperton DX Club conventie

Het doel van de Clipperton DX Club is het bevorderen van amateurradio-expedities door middel van financiële hulp, het drukken van QSL-kaarten of het uitlenen van apparatuur. De 44e CDXC-conventie werd gehouden van 8 tot 10 september 2023 op het Franse eiland Oléron. Foto met dank aan Patrick F2DX (DX Avenue-productie)

Interesse?

Iedereen die geïnteresseerd is in DX is welkom om lid te worden. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage bedraagt ​​momenteel € 20 voor een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, € 28 voor een gezinslidmaatschap, € 10 voor SWL’s en € 300 voor een levenslang lidmaatschap.

Terugblik op de 44e Clipperton DX Club conventie

Foto met dank aan Patrick F2DX (DX Avenue-productie)

Terugblik op de 44e Clipperton DX Club conventie

Foto met dank aan Patrick F2DX (DX Avenue-productie)

 

Bron: Clipperton DX Club website

Met dank aan Ronny ON6CQ